Băsescu: N-am văzut moldoveni cu ochi oblici. Ce să caute în Uniunea Eurasiatică?

Traian Băsescu se arată din nou „preocupat” de integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Întrebat ce părere are despre faptul că majoritatea posturilor de televiziune din Republica Moldova fac în această perioadă o campanie insistentă în care prezintă avantajele aderării Republicii Moldova la Uniunea Eurasiatică ca soluție în locul UE, Băsescu a răspuns ironic.
 
„N-am văzut moldoveni cu ochii oblici, ce să caute în Uniunea Eurasiatică? Cetățenii Republicii Moldova sînt la fel ca cei din România. Sînt două țări independente, dar cred că opțiunea de suflet e cea de a reveni acasă, adică în Europa”, a declarat acesta

Băsescu mai transmite că Federaţia Rusă ar trebui să nu intervină în decizia Chişinăului de a-şi alege singur viitorul.

„Cred că Moscova ar putea să fie rezonabilă în raport cu Republica Moldova și să lase decizia ca în ceea ce privește viitorul acestei țări să fie hotărît la Chișinău, nu la Moscova, nu la Bruxelles, nu la București sau la Washington”, a precizat Băsescu adăugând totodată că nu are semnale cum că Moscova ar putea fi „rezonabilă”.

„Nimeni nu vrea să integreze cu forța Republica Moldova, ambele părți își doresc să o convingă. Eu cred că viitorul Republicii Moldova este în UE. Poporul din Republica Moldova este parte a poporului român, cultura, istoria, toate recomandă integrarea acestei țări în UE și nu în Uniunea Euroasiatică sau în CSI”, a mai spus Traian Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.