Băsescu: Nu am nicio reţinere să spun „mai daţi-i un mandat lui Kovesi”

Fostul președinte Traian Băsescu a povestit, luni, în cadrul unui interviu pentru Adevărul Live, detalii despre intrarea Laurei Codruța Kovesi în sistemul de justiție, afirmând că șefa DIICOT ar avea susținerea sa pentru încă un mandat.

“Povestea cu numirea doamnei Kovesi este mai interesantă. Am spus că trebuie să găsim un procuror care să nu fie suspectat de legături cu ce era atunci prin Parchet. Am cerut la Parchet sau ministerului Justiţiei o situaţie a procurorilor. Am ceut datele despre toţi procurori: vechime, dosare. Mă uitam să fie tineri pentru că aveam problema cu elefanţii. Kovesi a avut toate datele. Era femeie, avea 33 de ani, fusese sportivă”, a spus fostul șef al statului.

“Nu am nicio reţinere să spun „mai daţi-i un mandat”. Ce pot să-i reproşez este recurgerea la arestări, când avem atâţia demnitari cercetaţi în libertate. Partea spectaculară ar putea să lipsească”, a adăugat Băsescu.

Totodată, fostul președinte susține că are informații conform cărora în sălile de judecată se pregătește o modifacare mică, dar care va conta extrem de mult din punct de vedere al imaginii.

”Se pare că urmează să facă niște piedestale. Avocatul să aibă un piedestal de 10 centimetri, procurorul de 40 de centimetri și judecătorii de 45 de centimetri.

Ori asta nu se poate! Judecătorul este Dumnezeul care stă pe scaun și dă cu ciocănelul. Într-un stat de drept procurorul este egal cu avocatul.

Așa am auzit, nu știu dacă acum se pregătește sau s-a luat deja decizia ”, a mai declarat Traian Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.