Băsescu: Nu am văzut ceva mai ridicol pentru cineva care vrea să fie prim-ministru

Premierul Dacian Cioloș a lansat luni seară Platforma „România 100″, despre care Traian Băsescu nu are cuvinte de laudă. Fostul preşedite afirmă că nu a văzut ceva mai ridicol, dar şi că se contrazice, platforma fiind una generică, în timp ce problemele sunt reale şi se puteau remedia fiind la guvernare.

„M-am uitat pe această platformă. Nu am văzut ceva mai ridicol pentru cineva care vrea să fie prim-ministru. Este un decalog acolo cu 10 principii. Le găsim, intrați pe platforma o politică a PPE, și intrați pe platforma politică a Socialiștilor Europeni, și veți găsi toate cele 10 principii exprimate mai mult sau mai puțin la fel”, a spus fostul preşedinte Traian Băsescu la B1Tv.

„Dar aici discutăm despre o platformă de guvernare, el are platformă de partid politic. Ori într-o platformă de guvernare vreau să știu ce face cu prioritățile: educația, sănătatea, natalitatea. Sunt 3 probleme fundamentale fără de care România se scufundă în următorii 20 de ani.

Abandonul școlar a ajuns la 18-20%. Vreți să vă imaginați România peste 20 de ani cu 20% din cetățenii ei care nu și-au terminat școala? Eu asta așteptam să îmi spună.

Avem problemă fundamentală cu natalitatea și cu abandonul școlar. Construiesc creșe? Construiesc grădinițe? Rezolv problema abandonul școlar? Cum? Care sunt măsurile pentru această dramă a României care se prefigurează?

Îmi spune în platformă că sănătatea este o prioritare. Păi, domnul Cioloș, ai avut legea sănătății făcută de comisia prezidențială condusă de profesorul Vlădescu în Parlament. I s-a dat aviz negativ. Deci, când ești la guvernare nu te interesează sănătatea și îmi spui în platformă generică așa că este o prioritate sănătatea.

Eu îți spun educație, sănătate, natalitate sunt probleme fundamentale ale României fără de care ne prăbușim în următorii 15-20 de ani pentru că toate sunt sub standard.

Dacă aș fi fost în locul lui Cioloș, știți că este un pachet care se numește guvernanță economică la nivelul Uniunii Europene. Acel pachet guvernanță economică, în afară de celebrul MTO, aș fi vrut să știu din platforma premierului când vrea să ajungem la 1% deficit structural. E fundamental ca să știu dacă are acel obiectiv sau nu. Aș fi vrut să știu când preconizează dânsul integrarea în zona euro sau dacă renunțăm la ea. Aș fi vrut să știu cum stăm cu Agenda 2020. Deci până în 2020 avem de atins obiective pe energie, pe abandon școlar, pe cuprinderea în câmpul muncii a 70% din populația între 15-64 de ani, avem creșterea eficienței energetice, avem scăderea sărăciei.

Mi-a servit o platformă politică demagogică, fără resurse. Această platformă este oglinda premierului, premierul care are toată informația. Nu există om în România, nici președintele care să fi putut face o platformă de guvernare, și nu politică, că el nu e partid politic Cioloș. O platformă de guvernare în care să scrie << fac Pitești- Sibiu, costă 2,2 miliarde, bani de la UE, BEI, buget de stat>>” a conchis Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.