Băsescu: Olteanu, un „trofeu major”

Traian Băsescu afirmă vineri că Bogdan Olteanu este un ”trofeu major” reținut de Direcția Națională Anticorupție, iar lipsa ”spectacolului” face ca acțiunea DNA să fie credibilă și exclude suspiciunea de joc politic.

”Bogdan Olteanu, un „trofeu major” reținut de DNA. Fără documente din dosar date presei; fără spectacolul sosirii la DNA transmis în direct; fără spectacolul ieșirii din DNA încătușat și transmis în direct de toate televiziunile de știri; un comunicat sec despre acuzații și fără… „cu sprijinul SRI”; nu s-au regizat condiții pentru ca acuzatul să fie „judecat de popor”, să se creeze presiune pe judecători în vederea arestării preventive, acuzatului i s-au respectat dreptul constituțional la apărare și dreptul la imagine; de aceea, acțiunea DNA, cel puțin pentru mine, este credibilă și exclude suspiciunea că DNA face un joc politic. Vor trece ani mulți până când pseudo-justiția de sub sigla de pe sediul DNA, practicată în 2015 și începutul lui 2016, să fie ștearsă de pe obrazul justiției, chiar dacă poporul a aplaudat frenetic”, a scris vineri Traian Băsescu pe Facebook.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reținut joi noaptea de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru trafic de influență în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.