Băsescu, pe persoană fizică în propriul partid

Liderul deputaţilor PMP Eugen Tomac a declarat, joi, că amenamentele preşedintelui partidului, Traian Băsescu, la legea graţierii nu au fost discutate în formațiune şi dacă ele vor fi depuse nu vor fi considerate „cel mai probabil” ca fiind ale PMP, ci ale lui Băsescu.

„Având în vedere dezbaterea care s-a iscat în ultima perioadă cu privire la amendamentele la legea grațierii, vreau să fiu cât se poate de sincer. Eu, în calitate de lider al grupului PMP din Camera Deputaților, nu am văzut aceste amendamente. De altfel, în cadrul partidului nu am discutat despre aceste amendamente. Consider că aceste amendamente nu sunt ale PMP, dacă ele vor fi depuse, le vom analiza și noi cu multă atenție, dar, cel mai probabil, acestea, dacă vor fi depuse, vor fi amendamente ale domnului președinte Traian Băsescu, și nu ale partidului”, a spus Tomac la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că pe acest subiect se va discuta luni, în cadrul ședinței Consiliului Executiv Național al PMP.

„Pentru că există un interes justificat în rândul opiniei publice cu privire la acest subiect, am simțit nevoia să fac această precizare. Nu vreau să îmi fie interpretate altfel decât este cazul afirmațiile. Domnul Băsescu are o experiență vastă politică, probabil are motivele deplin întemeiate pentru a face demersuri în calitate de senator, dar cu privire la acest subiect, ele nu au fost elaborate de noi și nu le-am discutat în partid. Am ieșit cu acest punct de vedere pentru că eu cred că este firesc pentru spiritul partidului să limpezim câteva chestiuni. Îl respectăm pe domnul președinte, în acest moment cred că este important să aveam această discuție în partid. În general ne-am consultat de fiecare dată, sau ne-a prezentat punctul domniei sale de vedere în partid. Înțeleg că e un demers pe care și-l asumă domnia sa”, a precizat Tomac.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8499 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.