Băsescu reevaluat. De Patriciu şi Pleşu

Surprinzator sau nu, doi dintre protagonistii vietii publice romanesti si-au „reevaluat” opinia despre Traian Basescu, scrie Radu Tudor pe blogul său.

Primul si cel mai interesant caz este al marelui oligarh Dinu Patriciu, probabil cel mai bogat roman. Dupa ce a fost arestat si interceptat abuziv de regimul Basescu – potrivit instantelor romanesti – cunoscutul liberal a revenit la sentimente mai bune fata de presedintele Romaniei. Afirma chair ca l-ar lua secund pe iahtul sau. Chiar sunt curios cum ar decurge un voiaj de placere in Caraibe cu un iaht pe care se afla Traian Basescu, Dinu Patriciu si Sorin Rosca Stanescu… Ultimii doi isi petrec impreuna concediile in mod constant.
In acelasi registru al reevaluarilor se plaseaza si cunoscutul filozof Andrei Plesu, fost ministru in regimurile Iliescu si Constantinescu, apoi consilier prezidential al lui Traian Basescu. Reputatul intelectual a declarat ca presedintele Romaniei nu iubeste oamenii cu carte, afirmind apoi ca facea bascalie la adresa lui in 2005. Lui Andrei Plesu i-au trebuit 7 ani sa afle ceea ce jurnalistii si fostii colaboratori ai presedintelui spun demult. Despre mojicie, lipsa de cultura si multe alte defecte atit de evidente.

In fine, ministrul Sebastian Lazaroiu spune ca PDL stagneaza in sondaje, europarlamentarul PDL Cristian Preda afirma ca Boc trebuie sa demisioneze din functia de prim ministru, iar senatorul PDL Iulian Urban are iesiri de tip fascist,comentind aiuristic drama de zilele trecute din Norvegia. Cum va place?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.