Băsescu refuză să numească un premier de la USL dacă Uniunea va câștiga alegerile

Traian Băsescu se pregătește să arunce din nou țara într-o gravă criză politică după alegerile din acest an.

Băsescu refuză posibilitatea numirii unui premier din partea USL, dacă Uniunea câștigă majoritatea în Parlament.

Întrebat într-o emisiune la Pro TV, dacă va desemna un prim-ministru din partea USL, în cazul în care Uniunea va câștiga majoritatea, președintele de facto al PDL, Traian Băsescu, a declarat că USL nu este un partid, ci o alianță.

Același Traian Băsescu nu a avut o problemă, în 2004, în a desemna un premier din partea Alianței D.A., cu ajutorul căreia a ajuns el președinte.

Același Traian Băsescu declara, în 2009, după formarea alianței PSD-PNL-UDMR că ar fi vrut să desemneze un premier din partea acestei alianțe, însă, ce să vezi, spunea el, alianța care îl propunea atunci premier pe Klaus Johannis nu era înregistrată juridic la Tribunal. USL este acum o alianță juridică, înregistrată la Tribunal. În 2009, cele trei partide care îl propuneau pe Johannis premier aveau majoritatea în Parlament, lucru care nu l-a împiedicat pe Băsescu să le dea cu flit. 

Traian Băsescu a dezvăluit din nou duminică și la ce Guvern visează el.

Întrebat dacă se prefigurează, după viitoarele alegeri, un guvern PSD-PDL, Băsescu a spus: „Nu cred că este posibil aşa ceva. Cred că, dacă este vreo variantă care să apropie două partide, este PDL-PNL. Poate fi o variantă. Dar nu vreau să prejudec cu nimic” .

În aceeași intervenție la PRO TV, Băsescu a ținut să le mai dea o veste românilor: imediat după ce va pleca de la Cotroceni va părăsi definitiv viaţa politică, susține el. „În prima zi când voi pleca din Cotroceni, plec din viaţa politică. A fost cea mai umilitoare perioadă din viaţa mea, jigniri de dimineaţă până seara. (…) Funcţia de preşedinte a reprezentat pentru mine cea mai mare umilinţă a vieţii mele”, s-a victimizat Traian Băsescu, care, cu siguranță, nu ar refuza un nou mandat dacă Constituția i-ar permite-o.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marieta Visan 267 Articole
Autor

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.