Băsescu sau chelul își pune mâna în cap…

Traian Băsescu încearcă să iasă basma curată în scandalul SIPA, ținând să precizeze joi că Serviciul nu a primit niciodată „priorități informative” de la Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

„De câteva săptămâni, “băieţii veseli” din media, din politică şi din breasla analiştilor se dau cu capul de toţi pereţii şi-şi dau ochii peste cap, explicând naţiunii două lucruri: cum au furat Băsescu şi “ai lui” alegerile prezidenţiale din 2009; cum a lăsat Băsescu de izbelişte arhiva SIPA. (…) În ceea ce priveşte SIPA, oricât încearcă “băieţii veseli“ să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge. Acest serviciu a fost înfiinţat prin ordin al ministrului, a fost subordonat strict Ministrului Justiţiei, nu a primit niciodată priorităţi informative de la CSAT, nu a fost niciodată analizat în CSAT şi nu a raportat niciodată CSAT sau Preşedintelui României. Cu siguranţă, şi Predoiu, şi Cazanciuc au încercat să arunce mizeria justiţiei la CSAT sau, dacă se poate, la Preşedintele României. Vă imaginaţi ce-ar fi fost la gura “băieţilor veseli“ dacă picam în capcana de a lua eu sau CSAT decizii legat de arhiva SIPA în locul Ministrului Justiţiei? Ar fi fost ilegal şi ar fi dat ocazia “binevoitorilor” să ţipe că eu am copiat arhiva. Nu mai vorbim cum ei, guralivii, ar fi fost “siguri” că eu organizez şantajarea judecătorilor şi procurorilor cu documente din arhiva SIPA. Aşa că, băieţi, vă rog, cântaţi la altă masă”, a scris Băsescu pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.