Băsescu se răstește la procurori: Ați făcut dosare cu tam-tam, care s-au soluționat cu achitări

Băsescu a declarat, miercuri, la radioul public că multe dosare prezentate cu „tam-tam” s-au finalizat cu achitări sau suspendări, dovadă că sunt probleme şi la procurori.

„Faptul că mai multe dosare prezentate cu tam-tam s-au finalizat cu achitări sau cu suspendări la executare sau cu procurori care, de unde când au trimis dosarul mâncau pământ, prinseseră marii hoţi în politică şi când au fost în faţa judecătorilor nu ştiau cum să ceară mai repede o sancţiune cu suspendare, dându-şi seama, probabil, că dosarul nu ţine, arată că avem probleme nu numai la judecători, ci şi la procurori”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că a susţinut ca intervenţia procurorilor să aibă curaj să meargă până la capăt, dar când acţiunea lor distruge cariere, trebuie să fie responsabili.

„Ce te faci cu cei care au fost arestaţi în baza solicitării procurorului cu puţine argumente şi pe urmă se fac procurorii că i-au uitat?”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a adăugat că sunt mai multe dosare în această situaţie şi că răspunderea magistraţilor este „absolut necesară”.

„Le-a dat Constituţia putere, le-a dat politicul putere, nu s-a atins nimeni de vreun judecător sau procuror, dar eşecurile intră şi ele la categoria de care trebuie să răspundă. Nu numai că arestezi primari şi când te referi la miniştri. Păi, l-am revocat din funcţie pe Păcuraru, era ministru al Muncii, l-am revocat pe Chiuariu pe dosare DNA. Au fost miniştri… Şi acum eu ce să-i spun lui Păcuraru?”, a afirmat Băsescu.

Paul Păcuraru, fostul ministru liberal al Muncii, şi Dan Ilie Morega au fost achitaţi, luni, de către Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, (ICCJ) în procesul în care sunt acuzaţi de fapte corupţie, decizia fiind definitivă. Păcuraru a fost suspendat din funcție de Băsescu odată cu începerea urmăririi penale.

.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.