Băsescu şi-a luate telefoanele secretizate la sediul de campanie electorală

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a instalat sisteme de comunicaţii secretizate la sediul de campanie electorală a lui Băsescu T, deşi Suspnedatul României nu mai are nici o funcţie ofiicală în statulul român, absolut TOATE atribuţiile fiindu-i suspendate în vederea cuvenitei demiteri. Informaţia a fost obţinută în exclusivitate de Ziua Veche iar STS a fost nevoit să o confirme. Jurnalistul Radu Tudor preia pe site-ulsău informaţia.

Chiar dacă în momentul de faţă, preşedintele suspendat se consideră un “simplu cetăţean”, aşa cum a precizat în ultima declaraţie de presă susţinută luni, 16 iulie 2012, el continuă să rămână conectat la butoanele puterii prin intermediul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, care a montat în vila din strada Comăniţa nr. 9 un sistem performat de comunicaţii secretizate prin intermediul căruia Traian Băsescu ţine legătura cu factorii de decizie din sistemul de securitate naţională.

Colonelul Adrian Fulea, purtător de cuvânt al STS, ne-a declarat că, „singurele mijloace de comunicaţii ale Serviciului de Telecomunicaţii Speciale sunt instalate legal acolo unde îşi desfăşoară preşedintele suspendat activitatea. Sistemele de comunicaţii instalate de STS sunt cele prevăzute în documentele legale, potrivit statutului pe care îl are acum preşedintele suspendat”.

În aceste condiţii, declaraţiile lui Traian Băsescu prin care îl sfătuia pe Crin Antonescu să folosească telefonul negru din biroul de la Palatul Cotroceni şi să apase pe al treilea buton ca să obţină anumite răspunsuri de la o persoană avizată nu mai sunt atât de lipsite de substanţă, deoarece nu e exclus ca la capătul firului să răspoundă chiar Traian Băsescu. Mai mult, preşedintele suspendat Traian Băsescu, prin intermediul sistemului secretizat de comunicaţii instalat de STS la sediul de campanie, poate să vorbească în orice moment cu şefii servicilor secrete (SRI, SIE, SPP, STS etc.) sau cu reprezentanţii Curţii Constituţionale, Curţii Supreme de Justiţie sau Parchetului General şi DNA.

Mai mult, Băsescu va putea beneficia de informaţii în timp real  în ziua de 29 iulie 2012, având în vedere că STS se ocupă de centralizarea şi transmiterea rezultatelor referendumului din teritoriu către Biroul Electoral Central.

Mai multe, pe Ziua Veche.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.