Băsescu şi Ponta ameninţă fiecare cu tribunalul

Războiul de pe scena politică ar putea ajunge şi în instanţe. Premierul Ponta a fost primul care a făcut ameninţarea.

„Există în Codul Penal actual prevăzute şi încriminate toate faptele domnului Băsescu, trebuie doar aplicat şi sunt convins că după 21 decembrie se va aplica (…) Dl Băsescu şi dl Johannis au invocat acuzaţiile unui coleg senator, domnul Valer Marian, şi au zis ca n-am răspuns la ele. Am crezut că nu trebuie să răspund, pentru că dl senator Valer Marian n-a zis doar că sunt ofiţer acoperit, lucru care daca aş fi fost, aş fi fost mândru. A spus şi că mi-am omorât tatăl şi vreau să ştiti că tatal meu a murit în 1992 de cancer, a spus şi că sunt homosexual (…) A spus foarte multe lucruri de acest gen. Eu înţeleg să nu răspund la aceste lucruri, chiar dacă aceste acuzaţii sunt preluate tocmai de domnul Basescu şi de domnul Johannis, cei care ar trebui să aibă mai multa responsabilitate. Înteleg să încasez, pentru că eu cred că fiecare din cei de aici aţi încasat foarte multe lucruri nedrepte”.

În declaraţia premierului există o inexactitate. Senatorul Valer Marian nu l-a acuzat de ceva pe Victor Ponta. El a adresat o interpelare parlamentară premierului în care punea întrebări legate de subiectele respective. În calitate de prim ministru, Victor Ponta era obligat să răspundă la interpelare, dar nu a făcut-o. După cum se vede, pentru Victor Ponta respectarea legii se traduce şi prin „am crezut că”.

Replica lui Traian Băsescu nu s-a lăsat aşteptată. Şi el a ameninţat cu justiţia, numai că pe altă linie. Cei catre au încălcat legea sunt alţii, pentru că SIE, după părerea mea s-a implicat, prin conţinutul comunicatului. Probabil că o anchetă a Parchetului va trebui facută, a Parchetului Militar, pentru că şi în 199, Constituţia interzicea procurorilor să aibă alte activităţi decât cele de învătamânt”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.