Băsescu și Udrea, plâns în cor

Traian Băsescu și Elena Udrea s-au dat cu capul de ecranul România TV marți seară după condamnarea de șase ani cu executare primită în dosarul „Gala Bute”.

Băsescu a susținut la RTV că se aştepta ca Elena Udrea să fie achitată, precizând că i se pare „nedrept” ce s-a întâmplat.

„Ştiind dosarul şi eu mă aşteptam la achitare. Până una alta am alta explicație. Observ că toți denunțătorii au primit pedepse cu suspendare. Nu există nicio alta probă, ci doar declarațiile denunțătorilor. Mai observ că a primit condamnări pe toate capetele de acuzare, mai puţin unul singur, respectiv acela când la ultima ședință a constatat că nu dânsa era ministru, drept pentru care acest cap de acuzare a fost respins. Mie mi-e foarte greu să înțeleg, sunt inginer, cum poate face un ministru abuz în serviciu la achițizii publice, când nimeni din departamentul de achiziții nu e acuzat, când nu există nicio altă persoană acuzată de abuz în serviciu pentru achiziția de publicitate la gala Bute. În proces directorul de achiziții din minister a declarat că își asumă achiziția care s-a făcut corect”, a spus Băsescu la România TV, citat de site-ul televiziunii.

În opinia lui Băsescu, „ținta acestui dosar a fost Udrea şi nu altcineva”. „După cum vedeţi că s-au distribuit pedepsele, oricine a făcut denunţ împotriva Elenei Udrea a primit cu suspendare. Nu ştiu din ce motive, dar nu pot să nu observ că foarte multi oameni în jurul meu s-au pricopsit cu dosare și în timpul și dupa ce mi-am terminat mandatul”, a comentat acesta.
Traian Băsescu consideră că Elena Udrea are obligaţia să se bată în continuare. „Mi se pare nedrept ce s-a întâmplat. Om trai şi om vedea”.

Acesta a mai susținut că nu o să scoată înregistrările din biroul de la Cotroceni: „Biroul preşedintelui e un loc sacru. E un principiu. Ce ai în biroul de preşedinte îţi aminteşti în memorii. Nu o să compromiţi niciodată funcţia de preşedinte reproducând discuţii din biroul de presedinte”.

La aceeași televiziune, Traian Băsescu a vorbit și despre condamnările lui Dan Voiculescu și Adrian Năstase.

„Nu Băsescu l-a băgat în puşcărie pe Voiculescu şi Năstase. Mâine o să vă arăt eu cum Voiculescu făcea spălare de bani prin doi ziaristi. În ceea ce priveşte dosarul lui Năstase, care a fost la mine pe birou există declaraţia lui Sechelariu care îl acuză, există declaraţia consulului că i-a dat 500.000 dolari. Se vede cum au circulat banii. Arătaţi-mi cum au circulat banii de la Nastasia la Udrea. Spălarea de bani pe care o făcea Voiculescu v-o pun la dispoziţie”, a amenințat Băsescu.

La rândul său, Elena Udrea a declarat la România TV că bătălia este „pe viaţă şi pe moarte”. „Nu accept să merg la puscărie pentru nişte fapte care nu sunt probate cu nimic. Mai este un apel în care nu o să mai merg cu strategia că nu o să deranjăm instanţa. Am multe informaţii despre judecători care au ajuns acolo cu sprijinul domnului Coldea”, a anunțat proaspăta condamnată.

„Eu nu spun că sentinţa este o nedreptate. Este un abuz. Se putea da la fel aceeaşi sentinţă încă din februarie 2015. Timp de doi ani au fost audiaţi 67 de martori, iar niciunul nu mă acuza cu ceva. Toţi i-au contrazis pe cei doi denunţători. S-a ajuns la aberaţia ca Nastasia să primească patru ani cu suspendare. Cei care au dat declaraţii împotriva mea au primit pedepse cu suspendare. Pentru complicitate judecătorii au dat patru ani cu suspendare, în vreme ce pentru Tudor Breazu s-a dat trei ani cu executare. Cei care nu au dat declaraţii împotriva mea au primit cu executare”, a dat propriul verdict Udrea.

În opinia ei,”semnalul este clar pentru toată lumea”. „Torni, te înţelegi cu DNA şi scapi. Sau scapi fără să dai niciun ban. În acest dosar numai eu sunt pusă sa dau banii înapoi. Nastasia nu trebuie sa dea niciun ban înapoi, Lungu nu, Topoliceanu nu. Mituitorul nu are nicio calitate în dosar. Întreaga construcţie a DNA se bazează pe o întreagă declaraţie a lui Gărdean. Au disjuns dosarul şi nici până azi mituitorul nu e judecat. El e martor în acest dosar”, a precizat aceasta.

Udrea s-a plâns totodată că i se impută toată contravaloarea promovării României: „Mie ce mi se imputa în acest dosar sunt toate sumele din Gala Bute, toată contravaloarea promovării Romaniei, nu s-a regăsit niciun fel de beneficiu de imagine în favoarea României? Cum să îmi impuţi mie contravaloarea promovării României?”.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8499 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.