Băsescu: Tainele serviciilor secrete nu o să le afli niciodată

Traian Băsescu a susţinut vineri seară, la un post Tv, că ofiţerii SRI l-au minţit pe vremea când ocupa funcţia de şef al statului şi că are probe în acest sens.

Despre SRI a mai susţinut are şi ofiţeri corupţi, şi că e plin de conflicte de interese.

Întrebat dacă serviciile îi mint pe şefii de stat, Băsescu a confirmat acest lucru, făcând referire la arestărea fratelui său, Mircea Băsescu, atunci când SRI a susţinut că i-a trimis informări despre Sandu Anghel zis „Bercea Mondial”.

„Tainele serviciilor secrete nu o să le afli niciodată, şi dacă eşti 20 de ani preşedinte. Toate tainele nu ai cum să le cuprinzi. De la ele trebuie să ceri ceea ce îţi trebuie şi să nu încerci să le pătrunzi tainele, că pierzi multă vreme şi te vor minţi. În acel moment, cât eşti tu de preşedinte, te vor minţi”, a spus Băsescu.

Fostul preşedinte a făcut dezvăluiri despre ceea ce se întâmplă în interiorul SRI.

„Vreau să fie foarte clar! Şi la ei e plin de conflicte de interese, numai că ei se ascund sub secretul de stat. Să nu credeţi că ceea ce în viaţa politică se numeşte conflict de interese la ei nu există, iar asta v-o spun sigur, nu e ce presupun. Există ofiţeri corupţi şi la ei, unii mai pică, dar mai puţini de cât ar trebui să pice”, a susţinut Băsescu.

Fostul preşedinte a amintit şi despre scandalul Hexi Pharma.

„După mine, s-a produs o panică nepermis de mare întreţinută şi de secretomania SRI, şi de secretomania domnului preşedinte, şi de declaraţiile eliptice ale domnului prim-ministru. Părerea mea este că toată lumea vrea să acopere lipsa de informaţie precisă dată de SRI”, a mai spus fostul președinte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.