Băsescu: Televiziunea publică să facă ample dezbateri despre alegerile locale

Într-un mesaj postat pe Facebook, Traian Băsescu susţine că pentru alegerile locale din 5 iunie campanie electorală nu a fost vizibilă în spaţiul public.

În acest context, fostul preşedinte cere Autorităţii Electorale Permanente să dispună, în ultimele zile de campanie, ca televiziunea publică să facă programe consistente dedicate scrutinului.

„Mulţi români nu ştiu că pe data de 5 iunie sunt alegeri locale, iar dintre cei care ştiu, mulţi nu ştiu cine sunt candidaţii sau nu ştiu că alegerile se desfăşoară într-un singur tur, aşa că votul pentru primari, deşi uninominal, va rămâne, din păcate, un vot strict politic. În aceste condiţii, primenirea politicienilor din administraţia locală rămâne un simplu enunţ fără acoperire. Prin noua lege electorală au fost impuse restricţii publicitare exagerate, ceea ce afectează profund „votul în cunoştinţă de cauză”. În această situaţie, este obligaţia Autorităţii Electorale să dispună acum, în ultimele zile de campanie, ca televiziunea publică să facă programe consistente dedicate alegerilor locale din 5 iunie”, a scris Băsescu.

În opinia sa, alegerile locale riscă să rămâne „o simplă afacere PSD + PNL = USL”, fără o competiţie reală între candidaţi şi programe, spre marea satisfacţie a „şarlatanilor politici ce cred în sintagma ‘să se revizuiască… primesc, dar să nu se schimbe nimic”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.