Băsescu, ultimul „mesaj” de Anul Nou ca preşedinte – la colţul restaurantului

Aşteptat de ziarişti la colţul restaurantului din Predeal unde şi-a petrecut Revelionul, Traian Băsescu a vorbit despre anul 2014, despre ce şi-ar dori el să se întâmple în noul an în România. Aproape lăcrimând în timp ce vorbea cu ziariştii, Băsescu a atacat Guvernul şi în noaptea de Anul Nou.

Traian Băsescu a declarat, marţi seara, la intrarea în restaurantul unde a petrecut Revelionul, că şi-ar dori ca 2014 să fie anul în care să avem un Guvern care să fie „cinstit” cu românii, să nu-i mai mintă, iar justiţia să câştige bătălia cu politicul.

”Aş dori să avem un Guvern care să fie cinstit cu românii, să nu-i mai mintă”, a spus acesta. 

Băsescu a mai spus că cel mai mult şi-ar dori ca 2014 să fie anul în care “justiţia să câştige bătălia cu politicul, pentru că în 2012 şi în 2013 politicienii au crezut că pot pune sub control justiţia”.

“E prioritate zero pentru mine”, a subliniat acesta.

“Mi-aş mai dori să fie un an în care să facem un efort la nivel politic, să ne redobândim credibilitatea din 2010. Loviturile date justiţiei, statului de drept în ultimii doi ani, de actuala majoritate au diminuat mult din încrederea partenerilor în România. Mi-aş dori ca în 2014 aceşti oameni să înţeleagă că trebuie să guverneze pentru statul de drept, pentru România, şi nu pentru apărarea celor care încalcă legea”, a mai spus Traian Băsescu.

Totodată, a spus că, dincolo de ceea ce şi-ar dori pentru statul român, şi-ar dori ca românii să aibă mai multă încredere în ei, pentru că ”n-au niciun motiv să se simtă neîncrezători în propriile forţe ca naţiune (…) pentru că România este o ţară locuită de un popor cu o istorie de care poate să fie mândră”.

“Mi-aş dori ca românii să înţeleagă că prosperitatea nu vine peste noapte”, a mai spus Băsescu, în timpul declaraţiei.

El a precizat, de asemenea, că românii trebuie să fie mândri că au trecut probabil cel mai rapid peste criza din 2009-2010.

“Uitaţi-vă la alte ţări cum se chinuie şi acum să revină pe pieţele internaţionale, iar românii nu sunt mândri de cea mai mare performanţă a lor ca popor, în ultimii ani, aceea de a trece peste criză cu uşurinţă, să se afle de trei ani în situaţie de creştere economică”, a spus Băsescu.

De asemenea, acesta a declarat, marţi seară, că îşi doreşte ca la finalul anului 2014 să îşi predea mandatul unui preşedinte care să continue ceea ce nu a reuşit el să termine şi care să stimuleze Guvernul să facă o reorganizare administrativă în folosul românilor, nu al baronilor.

”Mi-aş dori ca 2014 să fie cu un sfârşit de an în care să-mi predau mandatul către un preşedinte care să continue ce n-am reuşit eu să termin, procesele de modernizare a statului, adică o Constituţie revizuită şi modernizată, care să răspundă zilei de azi şi următorilor zece ani”, a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că şi-ar mai dori ca un guvern, stimulat de viitorul preşedinte, să facă o ”reorganizare administrativă în folosul românilor, şi nu al baronilor”.

”Mi-aş dori tare mult ca România să se aşeze la locul ei, acolo unde figurează ca mărime, pe locul 6-7 în Europa. Să fie a şasea, a şaptea ţară şi ca putere economică, ca performanţă”, a mai spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a mai declarat, marţi seară, că îşi doreşte ca anul 2014 să fie ”anul în care să afirmăm deschis că Moldova este pământ românesc”.

2014 trebuie să fie ”anul în care să afirmăm cinstit şi deschis că Moldova este pământ românesc şi că nu s-a născut odată cu pactul Ribbentrop-Molotov această ţară, ci are o istorie, cultură, limbă, legate de România şi de poporul român”, a spus acesta.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8499 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.