Iohannis nu mai merge cu Băsescu la Bruxelles

UPDATE. Preşedintele ales Klaus Iohannis anunţă, printru-un comunicat de presă, că nu va participa la reuniunea Consiliului European din 18-19 decembrie.

„Referitor la informația vehiculată în cursul acestei zile de unele instituții media, conform căreia președintele ales al României, domnul Klaus Iohannis, ar urma să participe, împreună cu președintele în exercițiu, domnul Traian Băsescu, la lucrările Consiliului European, din 18-19 decembrie 2014, de la Bruxelles, facem următoarele precizări:

Domnul Klaus Iohannis nu a primit nicio invitație în acest sens. Președintele ales al României nu va participa la reuniunea Consiliului European care va avea loc în luna decembrie”, se arată în comunicatul primit la redacţie.

Președintele Traian Băsescu l-ar putea prezenta pe Klaus Iohannis liderilor europeni, relatează B1 TV.

Potrivit unor surse citate de B1.ro, Băsescu ar putea merge cu președintele ales la viitorul Consiliu European, ce va avea loc la Bruxelles pe 18 și 19 decembrie. De altfel, preşedintele Traian Băsescu a făcut declaraţii în acest sens cu ocazia validării rezultatului alegerilor prezidenţiale de către Curtea Constituţională.

Mandatul lui Traian Băsescu se va încheia pe 21 decembrie.

O vizită comună la Consiliul European a avut loc şi în anul 2004, când Ion Iliescu l-a luat cu el pe Traian Băsescu.

Ideea unei tranziţii eficiente de la un preşedinte la celălalt a fost sugerată de Cotidianul încă din data de 19 noiembrie. Până acum, între momentul alegerilor şi cel al instalării noului preşedinte au fost, de regulă, trei zile. Ultima „tranziţie”, cea de la Iliescu la Băsescu, a durat 15 minute, potrivit actualului preşedinte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.