Băsescu vorbește prin interpuși cu Ponta

Băsescu T., ameţit și de succesul mediatic pe care l-a repurtat, marți, la videochat-ul EVZ-b1TV, i-a replicat, miercuri, prim-ministrului României, Victor Ponta, la scrisoarea-denunț, din aceeași zi, a jenantului pact de coabitare. Demisul de la referendumul din 2012 – destinat cuvenitei sale alungări din demnitatea pe care a dezonorat-o în cele două mandate ale sale – s-a ascuns ca un iepure mahmur după purtătorul său de cuvânt. Ocupantul imoral al fotoliului de la Cotroceni nu avut curajul săi îi dea chiar el replica premierului României.

Redăm vorbele ca de tavernă ale Cotrocenilor, scrise parcă la un pahar cu Elena Udrea, celebra favorită a lui Băsescu T.:

”Referitor la scrisoarea prim-ministrului României, domnul Victor-Viorel Ponta, trimisă miercuri, 6 august a.c., președintelui României, domnul Traian Băsescu, potrivit căreia nu mai poate considera valabil Acordul de colaborare instituțională între președintele României și prim-ministrul României, purtătorul de cuvânt al președintelui României, domnul Bogdan Oprea, face următoarea declarație:

„Domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta nu se dezminte nici de aceasta dată și continuă să spună minciuni într-un document oficial cu antetul Guvernului României.

În scrisoarea prin care denunță Acordul de colaborare instituțională între președintele României și prim-ministrul României citează, în mod mincinos, o declarație care ar fi fost făcută de președintele României, domnul Traian Băsescu, marți, în cadrul emisiuniii «Evenimentul zilei» de la postul B1 TV: «Da, l-am păcălit pe Victor Ponta cu Pactul de coabitare. Eu eram cu spatele la zid! Aveam o majoritate de 70%, care putea să nici nu discute cu mine…». Oricine a urmărit emisiunea de marți, în care domnul președinte Traian Băsescu a facut declarațiile la care se referă prim-ministrul României, poate observa noua minciună transmisă astăzi public de domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta.

Pentru corecta informare a cetățenilor reproducem citatul corect cu declarația domnului președinte Traian Băsescu făcută în emisiunea de ieri:

«Domnul președinte Traian Băsescu: Pentru că eu nu i-am făcut lui Monica Macovei ce mi-a făcut ea. Eu eram cu spatele la zid după alegeri, cu o majoritate de 70%, care putea să nu discute cu mine. Slavă Domnului, pe lipsa de experienţă a lui Ponta, am reuşit să semnez cu el acel celebru Pact de…

Domnul Mircea Marian: Vreţi să spuneţi că l-aţi păcălit?

Domnul președinte Traian Băsescu: Da, da, a fost un politician mai slab decât mine.

Domnul Dan Andronic: Aţi fost un negociator mai bun decât el.

Domnul președinte Traian Băsescu: Am fost negociator mai bun decât el. Şi l-aţi văzut cum e în faţa mea… (…)»

De aici rezultă că termenul «păcălit» a fost utilizat de jurnalistul Mircea Marian și nu de domnul președinte Traian Băsescu.

Pe lângă minciuna din declarația pe care i-o atribuie domnului președinte Traian Băsescu, trebuie remarcat că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta răspunde solicitării făcute de stăpânii domniei sale de la Antena 3 prin jurnalistul Radu Tudor.

Domnul președinte Traian Băsescu îi recomandă domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta să se mai gândească dacă, într-adevăr, dorește denunțarea Acordului de colaborare instituțională între președintele României și prim-ministrul României.”.

Departamentul de Comunicare Publică
06 August 2014”

Băsescu, destinatarul scrisorii-denunț a lui Ponta


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.