×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 23 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 08:14
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Băseștii plini de sînge și dispreț

Veste importantă pentru tot clanul. Mircea Băsescu a ieșit din pușcărie! Condiționat! Nu mai doarme după gratii, dar la prima chiflă mai importantă se poate întoarce de unde a plecat. Deocamdată a scăpat, dar este șifonat, terfelit, cu mustața clăpăugă ca o perie roasă de frecat pe jos. Probabil că fratele său îl privește cu drag și îl îmbrățișează, deși privirea din ochiul strîmb trece pe lîngă el și se pierde undeva în neant.

- Am scăpat, frate!

Fostul președinte îi va fi zis asta la plural fostului deținut din afacerile cu țiganii. Cinici și hrăpăreți cum sunt, Băseștii radiază de fericire. Cu numai un an și jumătate de pîrnaie, Băseștii se pot socoti norocoși. Și se pot simți ca în al nouălea cer. S-au umplut de sînge, dar au rămas cu ceva, greu de spus cît, probabil cu mult mai mult decît ar fi cîștigat din 500 de voiaje pe oceanele lumii și prin restul Universului. Cu o moșie, cu case la Snagov și la Băneasa, cu o flotă învîrtită în stil Iosefini, cu salbă de la țigani, cu sprijin electoral de la aceștia, cu petreceri, cu o nuntă transformată în strîngere publică de șpagă și pe care nici un procuror n-a cercetat-o, cu afaceri în Port, cu nici prin cap nu le trece polițiștilor și procurorilor ce.

Și, cu toate acestea, pe umerii Băseștilor rămîne o povară de care nu-i descarcă nici Judecata de Apoi. Au lăsat atîta putoare prin instituții, pe funcții, pe starea de lucruri din țară, încît România nu va recupera într-un secol ce a pierdut într-un deceniu de băsism feroce. Pentru prima oară în istoria statului român, fratele unui conducător s-a amestecat în asemenea găinării și s-a dovedit a fi cel mai penibil ambasador al președintelui României în cele mai necurate și descalificante afaceri posibile. Cele cu Justiția. A luat Mircea Băsescu patru ani de pușcărie și a executat unul și jumătate, deși învîrtelile cu clanul Bercea Mondial aveau cauze pentru alte trei-patru dosare și pentru alți 10 ani de detenție. Frații Băsescu rămîn a fi bănuiți de folosirea unor miniștri, a Parchetului și a DNA-ului în interese personale. Ticăloșiile Băseștilor nu pot fi uitate cu una, cu două. Oricîtă gură ar face Traian Băsescu pe la televiziuni, pe net și pe Facebook sau pe la Chișinău, el rămîne autorul unor scandaluri și afaceri sfîrșite în coadă de pește. Întîi de toate, Flota, dosar scos pe ușa din dos din ghearele Justiției. Energie pentru ALRO și moșia de la Nana sunt suficiente pentru a-l aduce pe afaceristul Băsescu la bară sau în boxă. Traian Băsescu rămîne marcat de un sprijin dat de DNA în afacerea cu Bercea Mondial și cu banii fratelui său. La un moment dat, fostul președinte se lăuda că după ce va pleca de la Cotroceni ne va dezvălui toate secretele acestui dosar – înscenare, zice el. Nu ne-a spus nimic.

Cîte cazuri ajunse în diverse faze a rezolvat Traian Băsescu sau familia sa? S-au tranzacționat sentințe și grațieri la Cotroceni? Cum și cine va răspunde de felul în care a fost blocat procurorul Eugen Iacobescu în dosarul Bercea Mondial – Mircea Băsescu?

Am mai scris despre planul lui Traian Băsescu de a arunca în aer scena politică a Moldovei, doar-doar se va alege cu un partid parlamentar peste Prut. S-a folosit de moldoveni cu cetățenia așa cum s-a folosit și de țigani la Costești, așa cum s-a folosit și de Partidul Democrat sau de cîțiva intelectuali fără direcție. Chiar și de ungurii de la UDMR, cu care l-a proptit pe Emil Boc în cel mai penibil și cinic mod cu putință.
Unii ar putea fi tentați să-l ierte. Joacă bine rolul de Cațavencu de modă nouă. Este și mai iute decît toată Opoziția la un loc. Și cu capacități de a comite nemernicii cum numai sadicii crescuți la drumul mare pot atinge.

Mai zilele trecute, Traian Băsescu i-a taxat pe bună dreptate pe cei de la Mol. Faptul că rețeaua maghiară distribuie hărți cu ținutul secuiesc este la fel de acceptabil ca și Lukoil dacă ar distribui harta Moldovei Mari. La urma urmelor, cu o așa democrație de idioți, nu văd de ce Kauflandul n-ar distribui și el hărți ale Sileziei sau ale Alsaciei. Sau să vindem și noi Loganuri și Duster în Bulgaria cu harta Cadrilaterului pe bord.
Traian Băsescu îi atacă pe cei de la Mol şi cheamă la o campanie împotriva lor, dar faptul că s-a grăbit să sublinieze o aberație abia că îi împiedică și pe alții să ia aceeași poziție.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de marţi versiunea tipărită - disponibilă la toate chioşcurile - sau varianta digitală.

Cornel NistorescuPublicat Luni, 11 septembrie 2017
8455
 | 37
 | 40
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Ion
+2
Este foarte târziu.Cred ca rusii rad de noi si cu curul.Dupa ce au reușit să îl omoare pe Ceausescu ca le dădea cu flit au distrus tara impunând în fruntea ei întâi pe Iliescu si apoi pe Basescu.Sa distrugi industria să faci mineriade fără număr să împrumutul 16 miliarde fără să beneficiezi de nici un ban si sa distrugi toti adversarii politici cât de cât mai naționaliști si orice început de acumulare de capital card ca rusii si serviciile lor secrete au cu ce se lauda.Uni vorbesc de români care au făcut rau Romaniei.Ei se numesc spioni ruși sau germani si SRI si restul serviciilor secrete nu au făcut nimic în această perioadă să îi anihileze.Ori capacitatea lor intelectuală este redusă ori sunt penetrate pana in măduva oaselor.Eu cred în varianta ă doua.Restul sunt gargare.Impunerea unor criterii de aderare la spațiul intracomunitar au fost doar pretexte de distrugere ă tot cea fost sau mai este românesc.Cei care au contribuit la asta ascunzanduse sub false pretexte (lupta anticoruptiei,modificarea sistemului juridic sau reforme în învățământ,sanatate si altele ca vezi sunt comuniste)sunt numai si numai unelte pentru distrugerea spiritului romanesc în chintesenta lui.Daca vrei sa distrugi un popor distrugeri întâi istoria ,personalitățile si miturile acestuia.Daca mai este cineva dispus să învețe din trecut acuma este momentul.Nu trebuie să ai manuale alternative ca sa ai un invatamant unitar, nu trebuie să ai multă minte ca sa recunosti ca nu trebuia desființată cartea de munca,nu trebuie să fi prea destept să înțelegi că nu este bine sa nu ai o bancă ă ta,nu trebuie să fi inteligent să înțelegi că vânzarea distribuției de energie prezintă distrugerea industriilor pe orizontală și pierderea unor URIAȘE surse de finanțare ale țării.Oare de ce Presedintii Frantei,Germaniei sau SUA au voie sa sprijine firmele lor si in Romania sunt inca idioti care spun ca trebuie sa se accepta fara cracnire orice vine de la Bruxelles?Democratia este grea.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Charlie
+1
Pt Moesia. Dle, intre infractiunile care l-au imbogatit pe Bercea si infractiunile fratiorului sefului de clan securist-ceausist Baselu este o diferenta enorma, in primul rand de calitate. Clanul Bercea a apelat la Mirciulica ca sa-l scape pe Bulibasa de puscarie stiind ca are relatii in Justitie prin fratele sau Bulibasa( in etnia lor se cheama Han). Pana atunci procurorii l-au lasat in pace pe Bercea pe probleme de proxenetism, cersetorie, camatarie si furturi in Occident si pe plaiurile mioritice cu care s-a imbogatit. Adevarat, mai putin imbogatit decat un inalt functionar al statului securist-mafiot...
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Coper nic
+9
" Nu exista dreptate cu Basau in libertate " !
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
IQ101
+6
Crima organizata, "Ordinul mafia gulerelor albe"!
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
??????
-10
Considerați totuși că despre "clanul Båsescu" s-ar putea zice că ar fi încercat să o "promoveze" pe doamna Isaura , amitindu-și probabil unii dintre ei de filmul "Sclava Isaura" , ca "Regină a Evaziunii Fiscale" , numai bună de "jumulit" de ceea ce ar fi obținut de pe urma evaziunii fiscale, alturi de grupul de "cumetri" din care face parte ? Vă amintii dacă judecătorii au dispus și confiscarea "produselor infracțiunilor" ,așa după cum legea stabilește ?
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
unrommic
+12
Banditii de basessti ar trebui sa li se putrezesca oasele in puscarie la cat rau au facut poporului prost roman. Ramne ca Izaura sa-i blesteme la toate bisericele din lume si sa- i pedepsesca Dumnezeu pentru toate nelegiurile facute in viata!
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
Belphegor
+21
"Am scapat frate!" SI A SCAPAT CU PURCOIUL DE BANI IN BRATE!
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
unrommic @ Belphegor
+3
Cu mormanul!
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
Charlie
+15
Ii urez Dlui Nistorescu cat mai multe analize de acest gen plin de har logic, dar si de frumusete a verbului...
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
Moesia
+9
Sincer, pana nu aflam de unde avea acel Bercea atatia bani, nu am absolut nimic de gandit rau despre Basescu fraate vis-a-vis de acest caz. Am inteles insa ca altele ar fi gravele cauze in care ar puta fi implicat alde fratiorul: trafic de arme si mare coruptie prin portul Constanta. L-au luat pt. Berca CA SA NE ARATE CAT DE CORECTA ESTE "DNA-UL" SI SA NE inchioda gandirea.
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
Stelian Popescu
+18
Excelent articol! Băsiștii (toți) au reprezentat pentru România o catastrofă !Sub ,,domnia,,lor au fost făcute praf toate instituțiile statului și ce este mai grav,imparțialitatea justiției.Nimeni nu mai crede azi în instituțiile de forță ale statului.Ele au fost viciate,poluate de către clica care a condus România atât de mulți ani.S-a furat pe rupte și cu acte și fără,nimeni,sau aproape nimeni n-a plătit pentru asta!
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
De ce urăşte PSD-ul ziarele?
Publicat acum 13 ore şi 23 minute
Unsprezece ziariști pe lista lui Dragomir
Publicat acum 16 ore şi 50 minute
Răspuns dur al Iranului pentru Trump
Publicat acum 14 ore şi 2 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 18 ore şi 16 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 12 ore şi 23 minute