×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 03:48
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
O tradiție în PSD
Bătaie pentru putere și în Primăria Capitalei

Flaviu Butnaru este un polițist local care vrea să ajungă directorul Poliției Locale și Control a Municipiului București. Concursul este organizat de Primăria Capitalei, de nevoie, pe data de 27 iunie 2017, deoarece favoritul primarului general, Ștefan Văsîi, nu mai poate fi ținut prin delegare în fruntea instituției, depășindu-se 6 luni de la numire. Surpriza a venit pe 8 iunie, când secretariatul Direcției Resurse Umane din cadrul Primăriei Capitalei i-a respins dosarul de candidat al lui Butnaru, pentru că nu ar „întruni condițiile cumulative, așa cum se menționează în anunțul publicat pe site-ul PMB“. Butnaru nu a stat mult pe gânduri și a contestat respingerea dosarului. El a fost văzut intrând la Corpul de Control al primarului general, de unde a ieșit cu mai multe hârtii, mai exact, cu contestația pe care i-a scris-o adjunctul Corpului de Control, Silviu Aldea. Hârtiile au fost depuse la Resurse Umane, care trebuie să-i dea un răspuns până pe 20 iunie. Aldea este un personaj ajuns în Primăria Capitalei tot prin filiera PSD, ca și Butnaru și alți șefi din Poliția Locală. Diferă numai găștile din care aceștia fac parte: una pro și alta anti Gabriela Firea. Pe la colțuri și cu jumătate de gură, pesediștii spun că Butnaru a fost încurajat să candideze pentru a fi scos din joc Ștefan Văsîi, care provine din Voluntari, unde a fost succesiv șef la Poliției Locale, director la salubrizare și la operatorul de apă și canal din Voluntari. Prezența unui contracandidat la examen ar face imposibile aranjamentele de culise și nu l-ar lăsa pe Văsîi să copieze. Din cele 5 subiecte de examen, 2 vin de la Administrația Națională a Funcționarilor Publici, alte 3 fiind elaborate în Primăria Capitalei. Candidații trebuie să obțină minimum 70 de puncte pentru a se califica la interviu, cea de-a doua probă a concursului. Bibliografia arată că sunt zeci de legi de memorat, ceea ce „pentru un om la 62 de ani, ca Văsîi, este dificil“, comentează pesediștii. Ei urmăresc ca postul de șef al Poliției Locale să rămână vacant și păstrat pentru altă persoană, indiferent care va fi aceasta.

Ce li se reproșează candidaților

Despre Ștefan Văsîi se știe că este rudă prin alianță cu Nicu Gheară, fata acestuia fiind căsătorită cu un frate al interlopului. În Voluntari, „Văsîi este un personaj controversat, ca urmare a prestațiilor din perioada când era director la Green City, operatorul de salubritate, și la Euro Apavol, firma de apă și canal a Primăriei Voluntari. Lui i se reproșează și activitatea de la Serviciul de Poliție de Intervenție Rapidă, fiind nevoit să părăsească și Ministerul de Interne“, spune Butnaru. Polițistul susține că a încercat de 6 ori să vorbească cu șeful său, dar a primit niște „răspunsuri de mai mare rușinea“. Lui Butnaru i se reproșează comportamentul ușor agresiv, dar este apreciat pentru anchetele pe care le-a făcut, chiar dacă acestea s-au demonstrat a fi reale după 5-6 ani, una fiind legată de traficul cu droguri de la Club Boa. Se mai spune că Butnaru provine din gașca lui Robert Negoiță, deoarece el a lucrat o vreme la Poliția Locală Sector 3.

Sursa degringoladei

Surse din Primăria Capitalei spun că Gabriela Firea se teme să se implice din motive politice. „Corpul de Control îl lucrează pe Văsîi, iar neimplicarea Gabrielei Firea lasă terenul liber, pe care joacă cei mici. Dacă le-ar spune doar să termine cu prostiile, unul nu ar mai mișca în front“, spun angajați ai Primăriei Capitalei. Oamenii speculează și scandalul de la Primăria Capitalei, când cetățenii au forțat ușile să intre în sala de Consiliu General. „Văsîi era alb la față, era vădit depășit de situație“, mai spun oamenii.

Gabriela DinescuPublicat Luni, 19 iunie 2017
2880
 | 0
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
lili
-6
Asta in timp ce noua Gabita lu' Pandele ne vorbeste repetand la fiecare 3 cuvinte "Interesul bucurestenilor"... javre ordinare! Rusine!
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Braconierii de dinozauri
Publicat acum 19 ore şi 45 minute
Halep: Sunt a treia oară aproape de locul 1
Publicat acum 18 ore şi 15 minute
Brambureala pe puncte și pe notițe
Publicat acum 7 ore şi 54 minute
Halep,  la o victorie de locul 1 WTA
Publicat acum 19 ore şi 48 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 7 ore şi 41 minute