Bayern Munchen, donație de un milion de euro pentru refugiaţi

Clubul Bayern Munchen va dona un milion de euro pentru proiecte legate de refugiaţi şi va înfiinţa o tabără pentru copiii imigranţilor, potrivit unui anunț de pe site-ul oficial.

Pe lângă antrenamentele de fotbal din tabără, copiii refugiaților vor beneficia de echipament sportiv, lecţii de limba germană şi hrană.

„Bayern consideră că este responsabilitatea noastră să îi ajutăm pe refugiaţi, pe copiii, femeile şi bărbaţii care au nevoie de ajutorul nostru”, a declarat preşedintele executiv al grupării germane, Karl-Heinz Rummenigge.

Bayern Munchen a mai anunţat că la următorul meci de pe teren propriu al echipei bavareze, cu Augsburg, programat la 12 septembrie, jucătorii vor intra pe teren ţinând fiecare de mână un copil german şi un copil refugiat.

Germania estimează că va primi circa 800.000 de solicitanţi de azil anul acesta, de patru ori mai mulţi decât în 2014 şi cu mult mai mulţi decât orice alt stat membru al Uniunii Europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.