BBC, despre revoluţia din decembrie 1989

Reportaj BBC realizat în 1994, la 5 ani de la revoluție. John Simpson este unul dintre cei mai apreciați reporteri britanici. A fost prezent în decembrie 1989 în București pentru a transmite live revoluția română.

Ion Iliescu: S-a format spontan un grup. Nici nu ne cunoșteam toți.
Silviu Brucan: Ion Iliescu când spune că nu au existat nici un fel de planuri conspirative nu are dreptate.
Victor Stănculescu: Am reușit să-l conving pe Ceaușescu și soția lui să părăsească clădirea și le-am spus că e singura modalitate de a se salva.
Petre Roman: Adevărul este foarte simplu: a fost un vid de putere.
Emil Bărbulescu (nepotul lui Nicolae Ceaușescu, fost ofițer de Securitate): Ceaușescu niciodată nu era de acord cu ce spunea Gorbaciov. Ceaușescu a emis pretenții teritoriale şi înapoierea tezaurului de la Moscova și l-a acuzat pe Gorbaciov de trădarea comunismului.
Virgil Măgureanu: Avem informații care dovedesc că rușii au avut un amestec cu toate că n-au avut un efect decisiv asupra lucrurilor.
Silviu Brucan: Execuţia lor a fost dreaptă… Stalin spunea: Dacă ți-e frică de lup, nu te duce în pădure.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.