Begu, foarte slabă, învinsă de o Rogers slabă

Irina Begu a făcut din nou un joc cenuşiu. Rogers a jucat mai slab decât în meciul cu Kvitova. Cifrele meciului.

Begu nu a jucat nimic

Irina Begu a ratat calificarea în sferturile de finală la Roland Garros. A pierdut cu 3-6, 4-6, fără drept de apel în faţa unei jucătoare modeste, Shelby Rogers (locul 108 WTA), care printr-un extraordinar concurs de împrejurări ajunge în sferturile de finală. Irina Begu nu a jucat nimic. A fost tot meciul imobilă, a jucat lent, a oferit zeci de mingi pe tavă adversarei, invintând-o să atace. Şi la fel ca şi în meciurile precedente, toate mingile înalte la fileu (care în proporţie de 90% trebuie fructificate) au fost trimise spre adversară, în loc să fie plasate în suprafaţa de 80% a terenului care nu mai avea cum să fie acoperită de Rogers. Iar despre serviciu şi lovituri în forţă, nici nu mai are rost să ne pronunţăm, pentru că nu au existat. Şi, ceea ce este foarte deranjant, nu am văzut deloc, la Begu să se autoîncurajeze, să scoată şi ea un sunet acolo (bine, nici ca Strycova, sau Serena Williams, care scot o serie de onomatopee specifice grădinii zoologice), care să dezarmeze sau să descurajeze advarsarul. Nimic, nimic, nimic. Am văzut o mină încrâncenată, lipsită de orice urmă de relaxare la Irina Begu, ceea ce iarăşi nu dă bine în timpul unui meci. Acum despre adversară. Am arătat că a avut o serie fulminantă, victorii la Ka Pliskova, Vesnina şi Kvitova. Nu i-am văzut primele două meciuri. L-am văzut pe cel cu Kvitova, încheiat cu 6-0, 6-7, 6-0. Ei bine, Shelby Rogers a jucat contra lui Begu sub ceea ce a arătat în meciul cu Kvitova. Pentru că, până la urma urmei, Rogers este o jucătoare limitată. Comparativ, Coco Vandeweghe, cea pe care Irina a învins-o după un meci maraton, este cu o clasă peste Rogers.

De ce a pierdut Begu

Cu Rogers, Irina Begu a jucat bine doar primele două game-uri din setul secund, când a obligat-o pe americancă să greşească mult. Am crezut că urmeză un galop de sănătate. A fost doar un foc de paie. În plus, singurul lucru la care Begu a fost mereu mult pe plus, mentalul, acum a fost zero. Dacă ne uităm la câteva dintre cifrele meciului vedem de ce a pierdut Begu:

  • Duble greşeli: Begu:3 – Rogers:0
  • greşeli neforţate: Begu: 29 – Rogers:20
  • mingi câştigătoare: Begu: 12 – Rogers: 15
  • Primul serviciu: Begu: 64% – Rogers: 63%
  • Puncte câştugate pe serviciu: Begu: 50% – Rogers: 78%
  • Puncte câştigate la primire: Begu: 22% – Rogers: 50%

Semnalele de alarmă s-au adeveri

Din start trebuie să spunem că aici la Roland Garros, Begu a fost sub nivelul arătat la Madrid şi la Roma. A câştigat trei meciuri aici, dar nu a strălucit. A făcut doar două seturi foarte bune, cele decisive cu Mattek-Sands şi Annika Beck. În rest, unul bunişor cu o Mattek-Sand inexplicabil de nervoasă şi unul relativ bun cu o Beck obosită. Vă prezentăm câteva pasaje din cronicile scrise din Cotidianul.ro de la meciurile anterioare ale Irinei:

  • De cealaltă parte, am văzut o Begu încrâncenată, uşor nervoasă, de parcă ar fi jucat nu pentru ea, ci din obligaţie. Begu a pierdut primul set, care credem că a fost cel mai slab calitativ dintre toate jucate până acum în primul tur. A fost, efectiv, un concurs „cine greşeşte mai mult” şi aici jucătoarea noastră a fost „mai bună”. Pur şi simplu ne-a speriat jocul Irinei şi ne făceam probleme pentru ce urma – din cronica meciului cu Bethanie Mattek-Sands.
  • Un meci care în mod normal trebuia să se încheie în două seturi, cu un scor decent, să zicem, 6-3, 6-4 pentru Begu. Am avut înspă parte de un adevărat thriller. Din păcate, regia a aparţinut jucătoarei noastre care şi-a făcut viaţa extrem de grea. A greşit enorm, nu a prea judecat situaţiile din teren şi a permis unei jucătoare de valoare medie, dar bramburistă rău (la Miami a fost bătută în două seturi inclusiv de Monica Niculescu), şi fără rezultate deosebite, să fie foarte aproape de o victorie total nesperată – din cronica meciului cu Coco Vandeweghe
  • Este adevărat, Beck a acuzat mai mult decât Begu oboseala acumulată în meciul precedent, când a disputat un set decisiv de coşmar cu Bondarenko. Şi acest lucru a fost vizibil în setul decisiv, când nu a mai putut face faţă jocului bun practicat de Begu – din cronica meciului cu Annika Beck

Un entuziasm greu de definit

În mai multe medii de informare, deja se avansa ipoteza unei semifinale între Simona Halep şi Irina Begu.Cei în cauză au uitat însă că pe traseu mai erau Agnieszka Radwańska şi Garbine Muguruza. Suntem convinşi, că Shelby Rogers nu va câştiga mai mult de 4 sau 5 game-uri la meciul cu Muguruza.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.