Begu i-a luat un set la zero, dar Halep merge în semifinale

Halep a făcut 4-0 în meciurile cu Begu. Un set doi mai mult decât ciudat. Halep şi-a consolidat locul 6. Louisa Chirico – din calificări în semifinale.

Halep – Begu 2-1 (6-3, 0-6, 6-1)

Sfertul de finală românesc de la Madrid, pornea de la scorul de 3-0 pentru Simona Halep. Victoriile anterioare au fost obţinute în 2007, 2008 şi 2012. Acum, la Madrid, Simona a mărit avansul: 4-0. Primul set a fost controlat cap coadă de Simona, care l-a câştig fără să forţeze cu 6-3. Doar două game-uri au fost mai echilibrate în acest set, la 3-2 (câştigat de Simona) şi următorul, la 4-2 (câştigat de Irina). Doar două break-uri s-au înregistrat în acest set, ambele câştigate de Halep. În setul secund, pe teren s-a aflat doar Irina, care a câştigat la zero şi a trimis meciul în decisiv. Nimeni nu a priceput nimic din jocul Simonei, care a pierdut primul ei set în acest turneu. Este adevărat, şi Begu a jucat mult mai bine, dar, totul s-a datorat replicii slabe venite de dincolo de fileu. Greu de spus dacă a fost doar o relaxare a Simonei, o strategie sau altceva. În decisiv, Halep a redevenit Halep, a jucat fără să forţeze prea mult (două game-uri au fost ceva mai lungi şi disputate), a câştigat lejer şi prima rachetă a României merge în semifinale. Halep a strâns 380 de puncte WTA şi şi-a asigurat un cec în valoare de 225.300 de euro. Simona şi-a consilidat locul 6 în clasament – reamintim, a intrat în turneu de pe locul 7 – şi dacă va câştiga turneul, va urca pe locul 5.

Chirico semifinalistă venită din calificări

Înaintea sfertului de finală dintre Simona Halep şi Irina Begu, s-a desfăşurat sfertul de finală din secţiunea II a tabloului principal. Un sfert de finală cu două jucătoare surpriză: Louisa Chirico (SUA – #130) – venită din calificări şi ruso-australianca Daria Gavrilova aflată pe locul 39 în clasamentul WTA general, un loc totuşi mult peste valoarea ei. Marile favorite ale secţiunii au fost Victoria Azarenka (belorusa s-a accidentat şi nu s-a prezentat în turul III la meciul cu Chirico), şi Petra Kvitova, învinsă surprinzător de Gavrilova. Pe această parte a tabloului s-a mai aflat şi Ana Ivanovic – scoasă de Chirico, jucătoarea americană fiind cea care a trimis-o acasă în primul tur şi pe Monica Niculescu. Sfertul de finală a fost câştigat de Chirico 7-6, 6-2, care la 19 ani a dat lovitura carierei. Este adevărat, Chirico a beneficiat şi de jocul complet bramburit al adversarei sale, care pe între parcursul partidei a fost un pachet de nervi. În urma calificării în semifinale, Louisa Chirico a ajuns pe locul 75 în clasamentul WTA la zi. O ascensiune fulminantă, dar fiind vorba de un turneu mare, unde se acordă multe puncte, urcarea jucătoareai americane este normală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.