Begu sau Halep joacă sigur în semifinale

Halep nu ne-a creat nicio emoţie în primul ei meci tare şi nu ne va stresa nici în sferturile de finală. Pe ce loc în WTA 2015 a urcat după ultima victorie.

Revanşă fără drept de apel

Simona Halep a întâlnit în turul III la Madrid prima jucătoare de calibru din traseul ei, Timea Bacsinszky, locul 15 WTA înainte de începerea turneului, locul 11 după primele două tururi. Jucând ca în zilele ei bune, Halep a câştigat în două seturi, scor, 6-2, 6-3 după o oră şi 12 minute. Primul set nu a avut niciun istoric, fiind dominat categoric de româncă: 3-0, 3-2, 6-2; în setul secund, jucătoarea din Elveţia a avut la început o tresărire de orgoliu şi a avut 2-1 şi s-a menţinut în joc până la 3-3, după care Simona a câştigat următoarele 3 game-uri şi a închis meciul. Halep şi-a luat revanşa după acel 6-4, 3-6, 2-6 din 29 martie a.c., din turul I de la Miami. Simona Halep a strâns 215 puncte WTA şi şi-a asigurat prin calificarea în sferturi un cec în valoare de 114.560 euro. Mai este de consemnat că Simona Halep a urcat pe locul 18 în clasamentul WTA pe 2015 (Road to Singapore), poziţie care asigură calificarea în WTA Elite Trophy, sau Turneul Campioanelor II, cum mai este cunoscut acest turneu de final de an.

Sfert de finală cu Irina Begu

Dacă până acum, Simona Halep ne-a scutit de emoţii pe parcursul a 3 tururi, nici în sferturile de finală nu vom avea vreo emoţie. Nici în ceea ce o priveşte pe ea şi nici pe Irina Begu. Pentru că Halep şi Begu vor juca între ele în sferturile de finală. Reamintim, Irina Begu a câştigat tot miercuri meciul cu jucătoarea americană Christina McHalle, cu 6-7, 6-4, 6-4. Halep şi Begu s-au mai întâlnit până acun de 3 ori, de tot atâtea ori a câştigat Simona. Este pentru a doua oară când două românce (din actuala generaţie de jucătoare) se întâlnesc în sferturile de finală ale unui turneu de categoria Premier, prima dată s-a întâmplat în 2015 la Roma (Premier 5), când Halep a învins-o pe Alexandra Dulgheru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.