Beizadea a sistemului, şef la punctul de frontieră Moraviţa

Fiul fostului şef al Corpului de control al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a fost împuternicit săptămâna trecută la comanda punctului de frontieră de la Moraviţa, după ce luase nota 4 la concursul pentru a ocupa aceeaşi funcţie, dar la Vama Jimbolia.

Subcomisarul Alexandru Cătălin Văleanu, fiul comisarului şef(r) Ioan Văleanu, a absolvit Academia Militară şi, după terminarea studiilor, a devenit poliţist de frontieră la Vama Borş, în judeţul Bihor, pentru ca la scurt timp să fie transferat la Timişoara. Aici el a activat ca ofiţer la Biroul de relaţii externe al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Timiş, structura care s-a defiinţat acum doi ani. Ulterior, deşi lipsit de experienţă, a ajuns la punctul de frontieră cu Serbia, de la Jimbolia.

El a intenţionat chiar să devină şef al punctului de frontieră şi s-a prezentat la concursul pentru ocuparea respectivei funcţii. Numai că nota luată la examen a fost sub 5. Nota, sub limita minimă a cunoştinţelor necesare unei astfel de funcţii de comandă pe frontiera externă a Uniunii Europene, l-a împiedicat pe fiul „şefului de la control” că devină tartorul Vămii Jimbolia.

Ceea ce nu a reuşit tânărul ce se poate lăuda cu faptul că a fost primul poliţist de frontieră din Timiş care şi-a tras un autoturism Audi A8, încă din 2008, a reuşit comanda Poliţiei de Frontieră Timiş. Ea a trecut peste rigorile unui concurs şi l-a uns pe Văleanu şef de punct. Şi nu oriunde. Chiar la Moraviţa, acolo unde subcomisarul mai fusese detaşat în perioadele în care magazinele duty free funcţionau din plin, dar a fost retras cu puţin timp înainte ca investigatorii sub acoperire să declamşeze operaţiunile pentru demascarea corupţiei de la graniţa cu Serbia. „Subcomisarul Cătălin Alexandru Văleanu a fost împuternicit, pe o perioadă de trei luni, la comanda punctului de frontieră de la Moraviţa, din dispoziţia inspectorului şef de la IJPF Timiş, comisar şef de poliţie, Zoran Giucovici”, precizează Ciprian Gaic, de la Biroul de presă al instituţiei.

Funcţia de la Moraviţa a devenit vacantă, după ce fostul şef de punct, comisarul-şef Ioan Rovinari, şi-a dat demisia, luna trecută,ca urmare a numeroaselor arestări din rândurile subalternilor săi, pe care procurorii DNA i-au acuzat de corupţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.