Berbeceanu despre Alina Bica: „La pușcărie!”

Fostul șef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, care a acuzat că a fost anchetat abuziv de procurori DIICOT, a comentat joi seară pe Facebook, cazul Alinei Bica, șefa DIICOT reținută de DNA pentru abuz în serviciu.

„La pușcărie !!!!!”, a scris Berbeceanu pe pagina sa de Facebook lângă o fotografie cu Bica surprinsă în timp ce era urcată în mașina Poliției.

„Dă-le Doamne, la toți…după fapte !!!”, a fost un alt mesaj al lui Berbeceanu atașat unei fotografii cu Bica și Elena Udrea în plimbare la Paris.

Într-o altă postare, comisarul întreabă: „Oare Blejnar se simte bine?”

„Legătura” dintre Berbeceanu și șefa DIICOT

Comisarul Traian Berbeceanu susţinea, într-o discuţie interceptată de procurorii anticorupţie, că şefa DIICOT, Alina Bica, şi şeful Poliţiei române, Petre Tobă, au cunoscut problemele de la DIICOT Alba şi BCCO Alba, după ce au fost informaţi de către el printr-un raport.

În rechizitoriul prin care i-au trimis în judecată pe anchetatorii lui Berbeceanu, procurorii DNA redau conţinutul unei discuţii dintre Berbeceanu şi adjunctul şefului Poliţiei Române, Florentin Robescu.

În această discuţie, care a fost interceptată de DNA, Berbeceanu susţinea că şefa DIICOT şi şeful Poliţiei Române ar fi fost informaţi de despre problemele de la DIICOT Alba şi BCCO Alba, inclusiv despre conflictul său cu procurorul Ioan Mureşan.

Berbeceanu spunea că i s-a reproşat faptul că „vânează” procurori DIICOT, deşi nici el nu este „Albă ca Zăpada”. Comisarul a relatat că Alina Bica i-ar fi reproșat într-o discuție că a fost „luată de urechi” de procurorul general din cauza raportului lui.

„Eu atuncea mi-am dat seama că atuncea când am adus raportul la TOBĂ, JEAN ştii cum a zis că i-l arată la GEORGIANA HOSU (adjuncta şefei DIICOT – n.r.). Eu nu cred că i l-o arătat la GEORGIANA HOSU, cred că i l-a arătat la BICA, pentru că BICA de când am intrat în birou la ea, era şi GEORGIANA HOSU de faţă: că ce, că mi-ai făcut raportul ăla, că m-a luat de urechi procurorul general că nu ştia nimica, că acuma nu se mai poate face nimica. Şi i-am zis: doamna procuror şef, adică cum nu se mai poate face nimica? Că da, că ce e scris e scris. Şi i-am zis că nu vreau să se facă nimica, decât să se verifice aspectele din raport. Eu îs poliţist. Eu nu lucrez la Ministerul Public, am procedat legal. Am făcut un raport pe care l-am înregistrat şi l-am dat domnului inspector general.
FR: Am înţeles că era pornită rău atunci împotriva ta”, acuza Berbeceanu în discuția sa interceptată de DNA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.