Bercea Mondial, condamnat definitiv la 8 ani şi 9 luni de închisoare

Interlopul Sandu Anghel, cunoscut sub porecla de Bercea Mondial, a fost condamnat definitiv la 8 ani şi 9 luni de închisoare în dosarul în care a fost acuzat că şi-a înjunghiat un nepot într-un bar, în 2011.

Decizia a fost luată de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Potrivit deciziei instanței supreme, Sandu Anghel a fost condamnat la opt ani şi nouă luni de închisoare pentru tentativă de omor calificat şi opt luni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Pedepsele au fost comasate, acesta urmând să o execute pe cea mai grea, respectiv de opt ani şi nouă luni de închisoare. Totodată, instanţa i-a interzis lui Bercea unele drepturi, pe o durată de doi ani şi şase luni după executarea pedepsei.

Din pedeapsa interlopului va fi redusă perioada reţinerii şi arestării acestuia, respectiv de la 20 februarie 2011 la 16 mai 2014.

În același dosar, fiul său, Florin Anghel, zis Ambasador, a fost condamnat la 5 ani și 3 luni închisoare şi doi ani interzicerea exercitării drepturilor.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, a fost arestat preventiv în 20 februarie 2011, pentru tentativă de omor, după ce şi-a înjunghiat nepotul, pe Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care în urma incidentului a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

În aprilie anul trecut, Bercea Mondial a fost condamnat, într-un alt dosar, tot de către instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu executare, pentru de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.