Berceanu va discuta cu membrii PDL Dolj soarta lui Solomon în partid

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, și-a anunțat prezența la ședința filialei PDL Dolj, sâmbăta viitoare, în vederea luării unei hotărâri în privința primarului Craiovei, Antonie Solomon, arestat preventiv pentru 29 de zile."Punctul meu de vedere este că în Constituţie scrie că oricine este nevinovat până este declarat vinovat printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă a unei curţi judecătoreşti. Drept urmare, cât sunt nişte lucruri în curs, nu mă pronunţ", a precizat liderul PDL Dolj.

Întrebat dacă PDL va aşteapta o decizie definitivă a instanţei înainte de a lua o decizie privind statutul lui Solomon, Berceanu a răspuns că vor exista discuții la nivel central și teritorial în PDL și că se poate lua o decizie, dar că vinovăția primarului poate fi dată doar de justiție.

Potrivit actualului statut al PDL, excluderea din partid a membrilor formaţiunii aflaţi în justiţie se face numai după pronunţarea unei hotărâri definitive şi irevocabile, din partea instanţelor judecătoreşti.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv, pe 3 martie, pentru 29 de zile, după aproape cinci ore de audieri, în baza unui mandat emis pe numele său de magistraţii Tribunalului Argeş, edilul fiind acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.