Berlusconi, insultat de o prezentatoare a televiziunii publice

Directorul general al RAI a fost pus într-o situaţie dificilă după ce prezentatoarea festivalului de la San Remo, Luciana Littizzetto, a spus la finalul monologului său de la finalul unei emisiuni duminicale: “Acum Berlu s-a întors şi dobânzile au crescut din nou…Asta nu se poate numi decenţă, este un sentiment demodat, aceasta înseamnă, foarte pragmatic, să-ţi baţi joc de toată lumea…”

Deşi atunci audienţa a răspuns cu aplauze entuziaste, câteva zile mai târziu, reprezentantul partidului lui Berlusconi în consiliul de admonistraţie al RAI a spus: “Satira, inclusiv cea politică este perfect legitimă. Dar nu insultele, acestea nu sunt de tolerat. Mă întreb dacă remarcile Lucianei Littizzetto sunt satiră sau politică.”

“Este intolerabil. Nu numai că este de neconceput să înjuri în direct un politician, dar să faci asta şi cu telespectatorii care plătesc pentru acest serviciu public şi poate că votează cu centru-dreapta este prea mult. Respect opiniile domnişoarei Littizzetto, care sunt diamentral opuse faţă de ale mele, dar nu pot sta uitându-mă cum televiziunea publica devine o platformă pentru ideile ei”, a mai spus reprezentantul partidului lui Berlusconi.

Scandalul s-a încheiat cu directorul general al RAI cerându-i producătorului şi staff-ului emisiunii duminicale să demonstreze mai mult respect faţă de personalităţile politice şi să nu mai facă excese.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.