Bernie Sanders, rivalul ”socialist” al lui Hillary Clinton, depune armele

Senatorul Bernie Sanders, contracandidatul ”socialist” al lui Hillary Clinton în cadrul Partidului Democrat, va renunța la campanie. Sanders i se va alătura lui Clinton la o întâlnire electorala din New Hampshire, unde toata presa americană se așteapt să anunțe că va susține candidatura fostei prime doamne.

Cei doi ”vor discuta despre angajamentul pentru a construi o Americă mai puternică împreună”, după cum se arată într-un comunicat al echipei de campanie a lui Clinton. Se așteaptă să fie însă mai mult decât o discuție – democratul autoproclamat socialist își va anunta sprijinul pentru candidatura lui Clinton. O va face în statul în care a invins-o în alegerile primare la o diferență de 22%.

Deși Sanders a declarat deseori că va vota pentru Clinton la alegerile din noiembrie, dupa ce ecartul dintre ei a crescut suficient de mult pentru ca Hillary Clinton să fie sigură de învestitura partidului, senatorul de Vermont nu a spus nimic despre susținerea candidaturii fostei prime doamne. Scopul a fost acela de a face presiuni pentru ca tabăra Clinton, susținută de marile bănci de pe Wall Street, printre alții, să adopte cât mai multe puncte din programul ”socialist”. După ce Clinton a declarat săptămâna trecută că va propune ca învățământul liceal să fie gratuit, un punct din programul lui Sanders, susținerea acestuia pare tot mai aproape.

La finalul săptămânii trecute, Sanders s-a întâlnit cu lideri ai Partidului Democrat pentru a discuta despre platforma sa politică, iar după întâlnire a declarat că programele lui și al lui Clinton sunt din ce în ce mai apropiate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.