Beyoncé, regina Video Music Awards

Ca în fiecare an din 1984 încoace, canalul american MTV a organizat Video Music Awards, ceremonia care recompensează cele mai bune clipuri. Mai cuminte decât gala de anul trecut, ediţia din acest an a avut şi momente stranii sau amuzante. Un program încărcat, o nouă celebrare a lui Beyoncé şi numeroase premii. O seară excepţională, cu muzică live, preformance-uri şi mulţi artişti invitaţi.

Seara a fost însă un prilej pentru Beyoncé de a-şi reafirma imaginea după numeroasele zvonuri privind un eventual divorţ. La fel şi pentru Taylor Swift, aflat în plină controversă legată de clipul lui Shake it off, acuzat de rasism. Publicul a apreciat şi revenirea lui Nicki Minaj, mai sexy ca niciodată, cu ultimul ei single, Anacondan.

Beyonce la MTV Video Music Awards

După un turneu comun cu Jay Z, Beyoncé a fost primită ca o adevărată regină. Ea a obţinut patru premii: Cea mai bună colaborare, cu Jay-Z, pentru Drunk In Love, Cel mai bun video cu mesaj social şi Cea mai bună cinematografie pentru Pretty Hurts, şi, mai ales, Premiul special Michael Jackson Video Vanguard, ce se decernează artiştilor excepţionali a căror carieră are un impact important asupra culturii MTV. Prestigioasa statuetă a mai fost conferită până acum numai artiştilor Justin Timberlake, Britney Spears, Janet Jackson, Madonna şi, bineînţeles, “Regelui muzicii pop”.

Beyoncé a oferit un show excepţional, care a durat aproape 20 de minute, cu piese din ultimul său album, apărut în decembrie anul trecut. Îmbrăcată cu un body care reflecta lumina proiectoarelor, ea a reluat, printre altele, Mine, Haunted, No Angel, Jealous, Blow, Drunk In Love, Rocket, Partition, Flawless, Yoncé, Blue şi Xo. O secvenţă emoţionantă cu ea, Jay Z şi fiica lor Blue Ivy pe scenă a încheiat ceremonia decernării premiilor.

Miley Cyrus

Miley Cyrus a primit Premiul pentru Clipul anului, cu Wrecking Ball, realizat de fotograful de modă Terry Richardson, cunoscut pentru imaginile lui cu aluzii sexuale. Chiar dacă n-a fost clipul cel mai artistic, a fost, în orice caz, cel despre care s-a vorbit cel mai mult anul acesta, mulţi comentatori întrebându-se dacă nu cumva Miley Cyrus a mers prea departe. Tânăra cântăreaţă a atras de data aceasta atenţia în alt mod, chemând pe scenă un homeless pentru a accepta premiul. Acesta a ţinut un discurs în favoarea celor peste 1,6 milioane de copii şi adolescenţi fără adăpost din Statele Unite.

Dacă Ariana Grande şi Iggy Azalea au cucerit Premiul pentru cel mai bun clip pop cu Problem, cunoscutul Ed Sheeran şi-a dovedit ascensiunea obţinând Premiul pentru cel mai bun clip masculin, cu Sing, al lui Pharrell Williams. Artistul a avut ca principal rival grupul ausralian 5SOS Family, puternic susţinut pe Twitter.

Iggy Azalea şi Rita Ora la Gala MTV Video Music Awards

Cel mai bun clip feminin a fost considerat Dark Horse al lui Katy Perry. Artista a adus un omagiu lui Britney Spears. Interpreta piesei Roar a apărut pe covorul roşu într-o rochie lungă de jeans, la braţul rapperului Riff Raff, îmbrăcat, de asemenea, în jeans. O aluzie evidentă la look-ul celei numite “Prinţesa Pop-ului” şi al lui Justin Timberlake, iubitul ei la acea vreme. Cuplul purtase ţinute asemănătoare la American Music Awards în 2001.

Disputată a fost şi recompensa MTV Clubland, adjudecată de DJ-ul german Zedd, la concurenţă cu Calvin Harris sau “Disclosure”. Succesul i-a fost adus de Stay the night, al lui Hayley Williams, membrul grupului Paramore.

Nicki Minaj

Cel mai bun clip hip hop a fost declarat Hold On (We’re Going Home) al lui Drake; Lorde a fost recompensat cu Cel mai bun clip rock pentru Royals, iar Promisiunea MTV a fost considerat grupul Fifth Harmony, cu Miss Movin’ On.

Să mai adăugăm Premiul pentru cel mai bun montaj, obţinut de Eminem cu Rap God, Cea mai bună coregrafie, primit de Chandelier al australiencei Sia, Cea mai bună regie artistică pentru trupa canadiană Arcade Fire cu Reflektor

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victoria Anghelescu 1046 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.