Bica, Videanu, Dorin și Alin Cocoș, trimiși în judecată

Alina Bica, Dorin Cocoș, Alin Cocoș și Adriean Videanu au fost trimiși în judecată în dosarul Bica 2.

Pe 31 ianuarie, ÎCCJ a emis mandate de arestare preventivă pe numele lui Adriean Videanu, Alin Cocoş, Dorin Cocoş, Alina Bica şi Florentin Mihăilescu, în condițiile în care Dorin Cocoş şi Alina Bica erau deja în arest în alte două dosare, dosarul Microsoft, respectiv retrocedările ANRP.

În cel de-al doilea dosar, disjuns din cel privind despăgubirile ilegale pentru un teren supraevaluat, procurorii arată în referatul DNA cu propunerea de arestare preventivă că Alina Bica a subordonat DIICOT intereselor lui Ovidiu Tender.

Astfel, fosta șefă DIICOT a pus procurorii de şedinţă să depună concluzii favorabile în procesul acestuia şi apoi să semneze un proces-verbal că vor proceda întocmai.

Ajunsă la conducerea DIICOT, Bica „a înţeles să subordoneze instituţia pe care o conduce interesului inculpatului Tender Ovidiu”, în dosarul RAFO-Carom. Procurorii arată că Alina Bica a dispus, în acest sens, „măsuri concrete în scopul determinării procurorilor ca, fără nicio rezervă, să pună concluzii contrare gravităţii faptelor dovedite prin probe”.

În sala de judecată, Alina Bica ar fi declarat, că ar fi fost ameninţată în timp ce instrumenta, ca procuror DIICOT, dosarul RAFO-Carom al omului de afaceri Ovidiu Tender, potrivit avocatei sale.

Bica este acuzată, potrivit unor surse, că ar fi primit mită de la Ovidiu Tender, judecat în dosarul RAFO-Carom, instrumentat chiar de ea.

Potrivit unor surse judiciare, Ovidiu Tender ar fi făcut un denunţ împotriva Alinei Bica. Omul de afaceri susţine că i-ar fi dat mită fostei şefe DIICOT, acțiuni la o societate.

Intermediarul acţiunii ar fi fost soțul Alinei Bica. Aceasta ar fi trebuit să se implice într-un dosar în care Tender era cercetat.

Ovidiu Tender a fost condamnt, pe 16 decembrie 2014, la 11 ani şi patru luni de închisoare în Dosarul RAFO-CAROM.

Marian Iancu a primit, la rândul său, 13 ani şi opt luni de închisoare. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este însă definitivă.

Trimişi în judecată în 2006, Ovidiu Tender și Marian Iancu sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani în Dosarul CAROM. Cei doi au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003. Înainte de 1990, Carom SA a făcut parte din Platforma Petrochimică Oneşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.