Bilanț șoc după incendiul din blocul-turn

Numărul persoanelor date dispărute și presupus decedate în urma incendiului din Grenfell Tower (vestul Londrei) a ajuns în prezent la 58, a anunțat sâmbătă comandantul poliției metropolitane londoneze, Stuart Cundy, potrivit agențiilor de presă internaționale, citate de Agerpres.

”Există 58 de oameni despre care ni s-a spus că se aflau în Grenfell Tower în acea noapte și care sunt dispărute și de aceea cu tristețe trebuie să presupunem că sunt decedați”, a declarat Cundy în fața presei, adăugând că bilanțul ar putea „crește”.

Anterior, poliția londoneză anunțase că numărul deceselor confirmate era de 30. Stuart Cundy a precizat că numărul acestor victime este inclus în cel de 58 de persoane despre care se crede că au decedat în incendiul din noaptea de marți spre miercuri.

Dacă bilanțul se va confirma, incendiul de la Grenfell Tower va deveni cel mai grav din Londra de după Al Doilea Război Mondial.

Cel puțin șase cetățeni marocani figurează printre victimele incendiului de la Grenfell Tower, a anunțat sâmbătă Ministerul de Externe de la Rabat.

Presa marocană a relatat vineri despre decesul celor cinci membri ai familiei El-Wahaby, printre care trei copii cu vârste de opt ani, 15 ani și 21 de ani.

Aproape 600 de persoane locuiau în imobilul cu 120 de apartamente situat în districtul North Kansington, din vestul Londrei, care a ars în noaptea de 13 spre 14 iunie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.