Bilanțul cutremurului din Nepal ar putea ajunge la 10.000 de morți

Bilanțul victimelor cutremurului din Nepal ar putea ajunge la 10.000 de morți, a declarat marți premierul nepalez Sushil Koirala.

”Guvernul face tot ce poate pentru salvarea de vieți și acordarea de ajutor. E o provocare. Sunt vremuri grele pentru Nepal”, a declarat Koirala pentru Reuters.

Ultimul bilanț furnizat de Ministerul nepalez de Interne indică 4.349 de morți. Dacă bilanțul victimelor ar ajunge la 10.000, cum a estimat premierul, atunci l-ar depăși pe cel al cutremurului din 1934, soldat cu 8.500 de morți, cel mai mare înregistrat în Nepal.

Echipele de prim-ajutor încercau marți să ajungă în regiunile izolate din apropiere de epicentrul cutremurului de pământ cu magnitudinea 7,8.

Seismul a devastat capitala Kathmandu și a provocat exodul locuitorilor sinistrați. De asemenea, a declanșat o serie de avalanșe pe Muntele Everest unde se aflau sute de persoane la începutul sezonului de alpinism și unde 18 persoane au fost ucise.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.