Bilanțul atacurilor aeriene împotriva jihadiștilor în Siria

Atacurile aeriene ale coaliției internaționale împotriva pozițiilor grupării jihadiste Statului Islamic (SI) în Siria au făcut 553 de morți într-o lună, în mare parte membri ai grupului extremist, a anunțat joi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmite AFP.

Conform directorului OSDO Rami Abdel Rahman, în loviturile aeriene lansate din 23 septembrie au fost uciși 464 de combatanți ai SI, 57 de luptători ai Frontului al-Nosra (aripa siriană a Al-Qaida) și 32 de civili, între care șase copii și cinci femei.

„Marea majoritate” a combatanților SI și ai Frontului al-Nosra uciși în atacurile aeriene „nu sunt sirieni”, a precizat oficialul citat.

SUA, ajutate de aliații lor arabi, au lansat la 23 septembrie primele lovituri aeriene împotriva SI din Siria pentru a opri înaintarea combatanților grupării jihadiste în Kobane, oraș situat la granița cu Turcia apărat de milițiile kurde, deschizând un nou front în războiul împotriva puternicului grup extremist sunnit, vizat deja de lovituri aeriene în Irak.

Luni, armata americană a parașutat pentru prima dată armament și muniție kurzilor din Kobane.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.