Cel mai recent bilanț al cutremurului din Nepal

UPDATE ora 17.00 Potrivit celui mai recent bilanț, peste 4.100 de oameni au murit, iar cel puțin 6.500 au fost răniți.

UPDATE ora 15.40. Bilanţul cutremurului din Nepal depăşeşte 3.800 de morţi, conform ultimelor informații.

UPDATE Bilanţul cutremurului din Nepal arată că 3.617 de oameni au murit în urma seismului devastator,relatează AP, în pagina electronică.

Dintre aceste victime, 1.302 s-au înregistrat doar în Valea Kathmandu. În plus, 6.515 persoane au fost rănite, a anunţat poliţia într-un mesaj postat pe Twitter.

UPDATE La două zile după cutremurul din Nepal, bilanţul victimelor a ajuns la peste 3.200 de persoane decedate.

„Bilanțul morților se ridică la 3.218, iar 6.538 de persoane au fost rănite”, a declarat Rameshwor Dangal, șef al serviciului pentru situații de urgență din Ministerul de Interne de la Kathmandu.

În Nepal au fost identificaţi şi 28 de cetăţeni români. Potrivit unui anunţ al MAE, aceştia sunt însă toți sunt în siguranță.

Ministerul a dat asigurări că, prin intermediul Ambasadei României la New Delhi și al Consulatului Onorific al României din Nepal, continuă eforturile de verificare a prezenței și situației altor cetățeni români care s-ar afla în Nepal, în zonele afectate.

Cutremurul a lăsat în urmă clădiri prăbușite, drumuri rupte și localități izolate, iar guvernul nepalez a declarat stare de urgență în zonele afectate, solicitând asistență umanitară comunității internaționale.

Duminică, la o zi de la seismul devastator, s-a produs un nou cutremur cu magnitudinea de 6,7. Acest al doilea seism a lovit o zonă situată la nord-vest de Kathmandu, în apropiere de granița cu China, fiind resimțit până în Muntele Everest.

Distrugerile sunt considerabile, iar agențiile umanitare aflate la fața locului se confruntă cu numeroase dificultăți. În continuare sunt căutaţi supravieţuitori, dar şansele de a mai găsi supravieţuitori sunt foarte mici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.