Bilanțul morților a crescut din nou

O tânără de 26 de ani rănită în incendiul de la clubul Colectiv a decedat duminică după-amiază la Spitalul „Bagdasar-Arseni”.

Bilanțul deceselor a ajuns astfel la 30 duminică.

Este al doilea deces înregistrat duminică la Spitalul „Bagdasar-Arseni” și al treilea care a avut loc în această zi.

O tânără de 31 de ani a decedat, duminică dimineață, la Spitalul Bagdasar Arsenie. O altă persoană a murit la Spitalul de Arşi, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat dimineață. Este vorba tot despre o femeie, de 25 de ani.

Alți tineri răniți care se aflau în clubul groazei se zbat în continuare între viață și moarte, unele spitale raportând situații critice.

UPDATE 137 de răniţi în incendiul de la clubul Colectiv mai sunt internaţi, duminică seară, în spitalele Capitalei, anunță Ministerul Sănătăţii.

Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt la Spitalul de Arşi – 27 (trei critici, 10 grav, 14 stabili), Spitalul „Bagdasar Arseni” – 21 (trei intubaţi, 18 stabili), Spitalul Universitar – 20 (şase în stare critică, trei în stare gravă, 11 stabili), Floreasca- 15 (14 intubaţi, unul stabil), Elias – 14 (patru intubaţi, 10 stabili) şi Spitalul Militar – 12 (doi intubaţi, 10 stabili).

De asemenea, la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” sunt şase pacienţi minori (doi intubaţi, patru stabili), la Spitalul „Sf Ioan” – opt răniţi (şase intubaţi, doi stabili), Spitalul SRI – şase (doi grav, patru stabili), Spitalul „Sf. Pantelimon” – cinci (doi intubaţi, trei stabili) şi la Spitalul Gerota – trei pacienţi stabili.

Astfel, 57 dintre răniţi sunt în stare critică, gravă sau intubaţi.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, anunța duminică dimineață că 80-90 dintre răniți sunt în stare gravă și critică.

„Vă spuneam aseară (sâmbătă seară – nr.) că sunt 35 de pacienți în continuare în stare critică și pe lângă cei 35 sunt foarte mulți în stare gravă. Din cei 146 de pacienți care au rămas internați și erau internați în cursul zilei de ieri, numărul celor gravi și critici este foarte mare. Adică se apropie de 80-90 de pacienți”, a spus ministrul duminică dimineață.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.