Bilanțul oficial al victimelor incendiului din Dubai

Cel puțin 16 persoane au fost rănite în incendiul de amploare care a izbucnit joi seară într-un hotel din Dubai, a anunțat biroul de presă al guvernului din emirat, conform AFP. Dintre aceste victime 14 au fost rănite ușor.

O persoană a suferit o criză cardiacă, însă nu a decedat, și niciun copil nu a fost rănit, a adăugat biroul de presă într-un mesaj pe Twitter.

Pe de altă parte, surse oficiale citate de postul Al Arabiya anunțau că cel puţin o persoană a murit, iar alte 14 au fost rănite într-o busculadă produsă în timpul evacuării hotelului afectat de incendiu.

Un fotograf care se afla cu un prieten pe un balcon al hotelului, într-o parte a clădirii rezervată personalului, ca să facă fotografii pentru ziarul său focurilor de artificii de Anul Nou, s-a legat cu o coardă la etajul 48 și a rămas atârnat în gol o jumătate de oră pentru a scăpa de incendiu, relatează AFP.

Fotograful a început să își alerteze colegii prin telefon și mesaje scrise, cerându-le să contacteze echipele de salvare.

După mai bine de o jumătate de oră, a fost cules teafăr și nevătămat de o echipă a apărării civile venită la etajul 48, apoi însoțit prin clădirea plină de fum până la parter.

„Cred că sunt singura persoană care a rămas atât de mult timp” în hotel, a spus fotograful.

Cauza incendiului nu este cunoscută deocamdată. Martori afirmă că au auzit mai multe explozii înainte de izbucnirea focului.

Conform martorilor, cu câteva secunde înainte de izbucnirea incendiului au fost auzite mai multe explozii la o terasă de la parterul clădirii.

Autorităţile susţin însă că incendiul a izbucnit la etajul 20 al clădirii de 63 de etaje.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.