Bilanțul revizuit al victimelor atacurilor

Douăzeci şi opt de oameni au murit în atentatele de marţi din Bruxelles, au anunţat autorităţile belgiene, explicând că în bilanţul anterior de 31 de morţi se numărau şi cei trei atacatori kamikaze, relatează publicația belgiană La Derniere Heure.

„Sunt 28 de victime şi trei kamikaze a căror moarte este confirmată”, a declarat pentru AFP Benoit Ramacker, un purtător de cuvânt al centrului de criză în cazul atentatelor.

Autorităţile belgiene anunțaseră miercuri, la o zi după atentate, un bilanţ provizoriu de 31 de morţi. Printre morți, se află şi cei trei kamikaze: doi s-au detonat pe aeroportul Zaventem şi unul la staţia de metrou Maelbeek, ale căror corpuri nu au putut fi identificate atunci.

Dintre victimele decedate 24 au fost identificate: 14 au murit în aeroportul Zaventem şi zece la staţia de metrou Maelbeek, în apropierea instituțiilor europene. Dintre cele 24 de victime decedate identificate, 13 sunt de naţionalitate belgiană, iar 11 cetățeni străini, din opt ţări.

Conform autorităților, sunt 340 de răniţi – de 19 naţionalităţi diferite, plus cetăţenii belgieni -, dintre care 101 erau spitalizaţi în continuare sâmbătă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.