Bill Clinton, Gorbaciov şi Helmut Kohl ar putea fi următoarele ţinte ale DNA

Scandalul internaţional declanşat de dosarul în care este implicat fostul premier Tony Blair ar putea să fie extins şi către alţi 3 foşti lideri importanţi: Bill Clinton, fost preşedinte SUA, Mihail Gorbaciov, fost preşedinte al URSS, şi Helmut Kohl, fost cancelar al Germaniei! Altfel, DNA se va face de rîs pentru că ar demonstra definitiv că are preferinţe politice şi face dosare în favoarea unor partide sau politicieni.

Din Comunicatul DNA rezultă că Tony Blair ar fi venit în România pentru a-i face „capital electoral” lui Victor Ponta, primind în schimb 220.000 euro! Oficial, Blair a fost invitat în România de către „Fundaţia Multimedia pentru Democraţie” pentru a susţine o conferinţă, întîlnindu-se cu premierul de atunci Mihai Răzvan Ungureanu şi Victor Ponta. Procurorii DNA susţin însă că totul a fost aranjat de Victor Ponta, iar banii ar fi fost daţi de Sebastian Ghiţă, cu scopul de a fi confirmat pe listele PSD la alegerile din toamna anului 2012!

Excesele de interpretare ale procurorilor DNA sînt evidente şi riscă să genereze o situaţie penibilă pentru România, căci nici un alt lider nu va mai accepta să vină în România, ştiind că ar putea face obiectul unui dosar penal!

De altfel, Tony Blair nu este singurul fost lider politic din ţările mari ale lumii care a venit în România la invitaţia unei fundaţii. Anterior, fuseseră la noi fostul preşedinte american Bill Clinton, fostul preşedinte URSS Mihail Gorbaciov şi fostul cancelar german Helmut Kohl, însă nimeni nu s-a gîndit vreodată să ancheteze venirea lor în România şi pe cine au vrut să sprijine electoral!

Bill Clinton a fost invitat de către „Brand Academy” şi „Omnilogic”

Vizita fostului preşedinte al SUA, Bill Clinton, a avut loc în iunie 2005, fiind organizată de compania de consultanţă Brand Academy şi finanţată de SC Omnilogic, firma cu profil IT a lui Gabriel Marin. Despre Gabriel Marin s-a spus că ar fi chiar „denunţătorul din afacerea Microsoftcare îl menţionează pe Călin Popescu Tăriceanu”, cum scria pe blog-ul său Radu Tudor, însă ulterior Gabriel Marin a precizat că este vorba doar despre o confuzie de nume, deşi referatul procurorilor îl nominalizează şi ca denunţător al Elenei Udrea: „Procurorii arată că din probele administrate rezultă că, în anul 2010, în condiţiile în care Marin Gabriel – administrator SC OMNILOGIC SRL, întâmpina greutăţi în derularea contractului încheiat cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, contract având ca obiect prestare de servicii aferente proiectului e-România 2 şi livrarea produselor aferente infrastructurii hardware, software şi de reţea necesară funcţionării serviciilor, Pescariu Dinu Mihail i-a înlesnit lui Marin Gabriel mai multe întrevederi cu Cocoş Dorin şi remiterea prin conturile Barringwood Investment Limited a sumei de circa 3 milioane de euro pretinsă de acesta pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu atribuţii în acest sens în vederea realizării plăţilor” (v. http://www.evz.ro/referat-dna-elena-udrea-a-fost-denuntata-la-dna-de-gabriel-sandu-si-dinu-pescariu-o-parte-din-banii-de-spaga-s-ar-fi-dus-in-dubai.html)!

Gabriel Marin şi Bill Clinton

Iată cum era prezentată această acţiune în revista Market Watch, nr. 7/10 iunie 2005: „Prezenţa sa la Bucureşti în cadrul conferinţelor „BeyondBorders” este datorată în cea mai mare măsură companiei Omnilogic, care apreciază că acesta va fi evenimentul anului… Preşedintele Clinton a fost invitat şi a venit în România pentru a ne vorbi despre „marcă”, despre „brand”, despre identitate, un subiect atît de discutat şi controversat în tot spaţiul central şi est european după căderea Cortinei de Fier… Acest eveniment cu adevărat excepţional a fost organizat de Brand Academy şi Omnilogic. Acţiunea a depăşit cu mult dimensiunile unei simple manifestări de PR: a fost o întîlnire de convergenţă a ideilor unui mare lider cu cele ale liderilor şi opiniei publice din România, moderator fiind Gabriel Marin, Directorul General al companiei Omnilogic”.

Poate că nu e lipsit de interes să spunem că Gabriel Marin a practicat baschetul şi conduce mai multe firme IT, la fel ca şi Sebastian Ghiţă, anchetat acum că a finanţat venirea în România a lui Tony Blair!

Bill Clinton a primit pentru prezenţa sa în România suma de 500.000 dolari.

Helmut Kohl a fost adus în România de Sorin Ovidiu Vântu pentru prezentarea Raportului Tismăneanu

Fostul cancelar german Helmut Kohl a venit în România în ziua de 22 decembrie 2006 cu ocazia prezentării în Parlament a „Raportului privind condamnarea comunismului”, întocmit de comisia Tismăneanu, sub patronajul preşedintelui de atunci, Traian Băsescu!

Vizita lui Helmut Kohl a fost organizată de Sorin Ovidiu Vântu, actualul puşcăriaş de serviciu, care era atunci un foarte apropiat susţinător al lui Traian Băsescu, împreună cu toată echipa de la Realitatea TV din acea vreme!

Helmut Kohl a participat în acele zile şi la Gala „10 pentru România”, amfitrion fiind Emil Hurezeanu, care fusese în 2003 consilierul Premierului Adrian Năstase, devenit după 2004 un susţinător al lui Traian Băsescu, iar acum este ambasadorul României, numit de Klaus Iohannis.

Prezenţa lui Helmut Kolhl la prezentarea „Raportului Tismăneanu” a reprezentat o susţinere imensă pentru Traian Băsescu: „Referindu-se la prezentarea raportului Tismăneanu în Parlament, fostul cancelar a spus că acesta a fost un act de mare curaj şi că este foarte important ca minciunile istoriei să nu fie propagate, chiar dacă adevărul se obţine cu greu” (Revista Market Watch, nr. din 22 decembrie 2006).

Mihail Gorbaciov a fost adus în România de Adrian Thiess pentru lansarea ziarului „Puterea”

Vizita lui Mihail Gorbaciov de o zi în România a avut loc în 14 aprilie 2010, fiind organizată de MEDIA CONSULTA INTERNATIONAL, firmă de consultanţă patronată de Mihai Craiu, pentru lansarea ziarului „PUTEREA”, care aparţinea unui trust necunoscut, al cărui reprezentant era Adrian Thiess, redacţia fiind formată din jurnalişti care au lucrat pentru ziarele „Ziua”, „Cotidianul” şi „Gardianul”, patronate atunci de Sorin Ovidiu Vântu, ale căror ediţii printate au fost desfiinţate cu puţin timp înainte.

La această vizită au particpat numeroase personalităţi, între care şi foştii preşedinţi Emil Constantinescu şi Ion Iliescu, dar şi persoane controversate, precum Ovidiu Tender:

Iată ce scria presa de atunci despre acest eveniment: „Potrivit unor informaţii pe care Thiess le neagă, publicaţia ar fi finanţată, de fapt, de magnatul rus Alexander Lebedev, care a achiziţionat recent ziarul britanic „The Independent”. Gorbaciov face afaceri cu Lebedev, ceea ce ar justifica prezenţa fostului lider al URSS la lansarea ziarului” (articol semnat de Ana-Maria Onisei în „Click”).

Pentru prezenţa lui la lansarea ziarului „Puterea”, Mihail Gorbaciov a primit suma de 50.000 dolari.

În România au sosit şi alte personalităţi ale politicii mondiale, precum Henry Kissinger, Secretar de Stat și consilier pe probleme de securitate națională al Statelor Unite în timpul președinției lui Richard Nixon și a lui Gerald Ford, care a primit 120.000 dolari!

După cum se observă, vizita lui Tony Blair la invitaţia unei fundaţii şi plata onorariului nu reprezintă – din fericire – o noutate pentru România! Din datele de mai sus, rezultă că tiparul unor astfel de prezenţe ale foştilor lideri politici sau conducători de state şi guverne este acelaşi: invitaţia este adresată de o fundaţie sau o instituţie media, finanţarea o asigură diverşi sponsori, iar beneficiari sînt oamenii politici care obţin, în mod logic, şi avantaje de imagine!

Dar, prin deschiderea dosarului penal DOAR pentru vizita lui Tony Blair şi punerea sub acuzare a fostului Premier Victor Ponta şi a deputatului Sebastian Ghiţă, DNA a demonstrat încă o dată că este adepta unei justiţii selective, prin care se încearcă eliminarea din viaţa politică a adversarilor actualei Puteri din România, reprezentată de Klaus Iohannis şi PNL, în vederea alegerilor din această toamnă!

Există o singură şansă pentru a contrazice această ipoteză: ca DNA să înceapă urmărirea penală şi pentru cei care au organizat vizitele descrise mai sus, adică ale lui Bill Clinton, Helmut Kohl, Mihail Gorbaciov şi Henry Kissinger!

Nu vrem să dăm idei procurorilor DNA sau şefei acestei instituţii, Laura Codruţa Kovesi, dar e bine să ştie şi dumnealor că astfel de vizite se organizează peste tot în lume, iar prezenţa lor în aceste ţări reprezintă implicit şi susţinerea politică pentru anumite formaţiuni politice sau chiar pentru oameni politici interesaţi de „cîştiguri electorale”!

Dar astfel de avantaje nu sînt nici pe departe infracţiuni, aşa cum cred procurorii DNA, ci simple acţiuni politice, fie ele şi de PR, care fac parte din jocul politic democratic! Dacă vrem ca nimeni să nu mai vină în România, atunci acest gen de acţiuni, precum „Dosarul Blair”, trebuie să fie doar „Primul pas”! Izolarea României ar putea fi astfel garanntată!

P.S. Ca simplu exemplu, iată cine a fost prezent la cina oferită de organizatorii vizitei lui Hekmut Kohl: Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, foşti preşedinţi ai României, Alexander Churilin (Rusia) şi Andreas von Mettenheim (Germania), Răsvan Radu ( preşedinte Unicredit Ţiriac Bank), Thierry Millet (CEO Orange România), Nicolae Badea (Computerland), Mihai Georgescu (GM Wrigley Balkans), Marian Alecu, Dan Fischer, Bobby Păunescu, Doru Boştină (Bostina & Asociaţii / Attorneys), Florentin Tucă (Zbarcea & Associates / Attorneys), Sebastian Ghiţă (Asesoft), Bogdan Enoiu (McCann Erickson), Adrian Băicuşi (CEO Transelectrica), Liviu Tudor (Vestco Industries SA), Ovidiu Tender (Tender Group), Horia Ciorcilă (CEO Banca Transilvania), Adrian Thiess (News & Media Investments Ltd. London), Hans Juergen Thiess, Alecu Racoviceanu (Puterea), Mihai Craiu – Media Consulta, Horia Mihălcescu, Alexandru Dobrescu (preşedinte KLM România) şi Viorel Cataramă (Elvila Grup).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.