Bill Gates: lumea va avea parte de un „miracol energetic”

Cofondatorul Microsoft Bill Gates, alături de soţia sa, Melinda Gates, anunţă, în cea mai recentă ediţie a scrisorii anuale comune, lansată publicului luni, că susţin proiecte majore în domeniul energiei şi al educaţiei, care ar putea schimba viitorul a miliarde de oameni, informează qz.com, potrivit MEDIAFAX.

În cea mai recentă ediţie a scrisorii anuale comune, lansată publicului, luni, cunoscutul informatician Bill Gates, alături de soţia sa, Melinda Gates, susţin că planeta are nevoie de „un miracol energetic” şi sunt gata să pună pariu că acest lucru se va întâmpla în următorii 15 ani.

Cuplul Gates a răspuns în scrisoarea lor anuală mai multor întrebări venite din partea unor liceeni din Kentucky, printre care cea mai sugestivă a fost: „Dacă aţi avea o superputere, care ar fi aceasta?”, Bill Gates afirmând: „Mai multă energie!”, în timp ce soţia sa a spus „Mai mult timp!”, răspunsuri complementare muncii pe care cei doi o susţin în cadrul Fundaţiei Bill şi Melinda Gates. Fundaţia cuplului este axată pe a găsi soluţii în domeniul sănătăţii şi a combate sărăcia globală.

„Când am început să elaborăm scrisoarea din acest an, aceste două răspunsuri ne-au rămas în minte. Sigur, oricine îşi doreşte mai mult timp şi mai multă enegrie. Dar cele două noţiuni presupun una în ţările bogate şi cu totul altceva privite prin ochii celor mai sărace familii din lume”, au declarat soţii Gates în scrisoarea amintită. „Sărăcia nu înseamnă doar lipsa banilor. Ea însemnă absenţa resurselor pe care cei săraci au nevoie pentru a-şi atinge potenţialul. Două resurse critice sunt timpul şi energia.”, au mai spus aceştia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.