Binomul s-a reunit la Ambasada Statelor Unite ale Americii

Lume multă şi pestriţă, marţi seara, în curtea Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, cu ocazia sărbătorii de 4 Iulie. Alături de ambasadorul Hans Klemm şi de preşedintele României, Klaus Werner Ioahnnis, s-au aflat printre alţii, controversatul Florian Coldea. Acum este doar un simplu general în rezervă, fost prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, care a fost scos din funcţie şi trimis la pensie după un scandal legat de relaţii nepotrivite cu personaje publice controversate.

Netrecută încă în rezervă, Laura Codruţa Kovesi s-a făcut remarcată la cheful de 4 Iulie, la scurt timp după ce a câştigat o primă bătălie cu doi dintre contestatarii săi din DNA, procurorii Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru, a căror îndepărtare – din instituția pe care o păstorește – a obţinut-o, ciudat de ușor și în mod revoltător (prin refuzarea apărării) de la Consiliul Superior al Magistraturii.

S-a iţit pe acolo şi procurorul-anchetator din cazul Elodia, locotenent de-ai lui Kovesi, Marius Iacob. Alături de Klaus Ioahnnis, unul dintre cei mai vocali avocaţi ai aceleiaşi Kovesi, Procurorul General al României, Augustin Lazăr, s-a arătat şi el în cătarea camerelor de luat vederi care transmiteau, de la faţa locului, măreţul eveniment.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, în discursul susţinut vineri la recepţia prilejuită de Ziua Statelor Unite, organizată la ambasada SUA de la Bucureşti, că pentru stimularea investiţiilor în România, inclusiv a celor americane, este nevoie de un cadru legislativ predictibil şi transparent şi de respectarea statului de drept. ”Sper ca noul guvern să ia aminte la aceste principii”, a mai spus Iohannis.

Iohannis a apreciat că şi relaţiile economice bilaterale trebuie să ajungă la acelaşi nivel cu cele politice şi militare.

”În aceşti 20 de ani, România a învăţat, inclusiv cu sprijinul Statelor Unite, ce înseamnă forţa democraţiei şi respectul faţă de justiţie, stat de drept şi transparenţă ”, a afirmat Klaus Iohannis.

La rândul său, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, şi-a luat angajamentul, marţi, în discursul rostit la recepţia de Ziua Independenţei organizată de reprezentanţa diplomatică la Bucureşti, conform news.ro, de a consolida şi mai mult parteneriatul strategic, prin găzduirea celei mai „numeroase misiuni comerciale care a ajuns vreodată în România”.

Au mai fost zăriţi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, fostul ministru delegat pentru cercetare, Mihnea Costoiu, premierul Mihai Tudose, ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, directorul SRI, Eduard Raul Hellvig.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.