Biroul Permanent al Senatului amână ancheta în dosarul Microsoft

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va trimite cererea DNA de începere a urmăririi penale pentru Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu către Comisia Juridică, unde referatul procurorilor va fi studiat până pe 15 octombrie, scrie Ziare.com.

„O să înaintăm referatul şi copiile materialului probator către Comisa Juridică căreia i-am dat un termen de 15 zile calendaristice, pentru a cerceta. Până pe 15 octombrie. După ce vine raportul Comisiei Juridice el trebuie trimis la cunoştinţă tuturor grupurilor parlamentare şi la prima şedinţă de plen va intra în discuţie. Apoi vom decide”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Numai că senatorii vor fi în vacanţă până dupa alegerile prezidenţiale, o decizie susţinută de PSD, partidul care l-a susţinut şi pe prezidenţiabilul Tăriceanu pentru a deveni preşedinte al Senatului. Campania electorală pentru prezidenţiale începe vineri. Primul tur de scrutin va avea loc în 2 noiembrie, iar al doilea va fi organizat în 16 noiembrie.

Procurorul General Tiberu Niţu a transmis oficial, marţi, cererile DNA prin care solicita avizele necesare pentru începerea urmăririi penale a foştilor miniştri vizaţi în dosarul Microsoft.

Doi senatori, Ecaterina Andronescu (PSD) şi Şerban Mihăilescu (UNPR), care în Cabinetul Năstase au ocupat funcţiile de ministru al educaţiei, respectiv de secretar general al guvernului sunt acuzaţi (alături de alţi 7 demnitari) de DNA de fapte de corupţie (săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani – Andronescu, instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă, spălare de bani – Mihăilescu).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.