Blaga, atac dur la adresa lui Ponta

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a calificat gestul premierului Victor Ponta „absolut incalificabil”, după ce acesta a mers, miercuri noapte, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, pentru a se interesa personal de starea fostului preşedinte al PSD, Adrian Năstase.

Blaga a afirmat că Victor Ponta s-a folosit de acest prilej ca să câştige capital politic dintr-o tragedie.

„Niciun politician nu-şi poate permite să comenteze în vreun fel o decizie definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi. Ce s-a întâmplat, însă, pe urmă cred că e vorba de o tragedie, dar nu pot să fiu de acord nici cu modul absolut incalificabil al domnului Ponta de a încerca să câştige capital politic şi dintr-o tragedie”, a spus, joi dimineaţă, liderul PDL, potrivit mediafax.ro.

Primul-ministru a declarat miercuri-noapte că nu vorbeşte despre decizia justiţiei care trebuie respectată, dar că vrea să vadă în ce stare se află fostul premier Adrian Năstase.

“Eu nu vorbesc despre justiţie, dar era dreptul şi obligaţia mea să vin să văd în ce stare se află”, a spus Victor Ponta, la plecarea de la spital. Ponta a fost însoţit de soţia sa, Daciana Sârbu.

La Spitalul Floreasca, miercuri noapte au venit să-l vadă pe Năstase mai mulţi colegi de partid, printre aceştia senatorul Dan Şova, europarlamentarul Corina Creţu, vicepreşedintele Ecaterina Andronescu, Marian Vanghelie, Nicu Bănicioiu, Codrin Ştefănescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.