Blaga despre discuția pe Codul Fiscal

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat joi că discuția purtată cu liderii coaliției de guvernare pe tema Codului fiscal a fost „foarte serioasă”, iar laitmotivul acesteia a fost ”prudență responsabilă”, el exprimându-și convingerea că joia viitoare legea va fi votată cu o largă majoritate și va fi asumată atât de Putere, cât și de Opoziție.

„A fost o discuție foarte serioasă. Săptămâna viitoare, joi, credem că va fi votată și în Camera decizională această lege. Revotată cu o largă majoritate, nu aș spune în unanimitate, că mai sunt neafiliați, dar ne vom asuma cei din Opoziție și coaliția. (…) Ne-a interesat păstrarea echilibrelor macroeconomice din țară, încadrarea în deficitul de 2% până la urmă. Deci 1,2 cel existent în Pactul fiscal semnat în anul 2012 de România și, așa cum spunea colega mea (n.r. — Alina Gorghiu), dacă mergem în 2% diferența să meargă în investiții. Am fost interesați ca România să nu mai parcurgă șocuri în timpul crizei economice”, a spus Blaga.

Acesta a mai menționat că este o măsură bună aplicarea TVA-ului gradual — 20% de la 1 ianuarie 2016, 19% de la 1 ianuarie 2017.

„M-a bucurat și poziția ministrului Agriculturii, care coincide cu a noastră, adică amânăm până la 1 ianuarie 2017 eliminarea taxei pe stâlp, cu excepția celor din zona construcțiilor agricole”, a afirmat acesta.

El a evidențiat și angajamentul ca Guvernul să vină cu bugetul de stat pe 2016 la 15 noiembrie.

Liderii partidelor parlamentare și-au dat întâlnire, joi, la Parlament, pentru a discuta pe tema noului Cod fiscal, după amânarea surpriză de luni.

După întâlnire, liderul interimar al PSD Liviu Dragnea a anunțat că partidele parlamentare au convenit reducerea etapizată a TVA, respectiv la 20% începând cu 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017, așa cum se convenise încă de săptămâna trecută.

S-a decis de asemenea amânarea eliminării unor taxe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.