Blaga despre procesul de unificare PNL-PDL

Co-președintele PNL, Vasile Blaga, a anunțat sâmbătă că a convenit împreună cu Alina Gorghiu, celălalt co-președinte al partidului, ca pe 5 ianuarie 2015 Comisia de unificare liberală să se reunească într-o ședință în care urmează să fie dezbătute criteriile după care se va realiza procesul de unificare PDL-PNL.

„Am discutat cu doamna președinte Gorghiu convocarea pentru luni 5 ianuarie ora 11,00 a Comisiei de unificare pentru a începe stabilirea criteriilor după care să se facă unificarea de jos în sus a celor două partide. Desigur, va trebui să luăm o serie de decizii clare față de o posibilă lege pe care PSD va trebui să o trimită în Parlament referitoare la declararea neconstituțională o ordonanței 55. Noi am luat o decizie, dar nu o pot comunica decât după ce și ceilalți vor fi de acord cu ea. Colegii mei au propus un set lung de criterii după care să se facă acest proces de unificare. Le voi prezenta în Comisia de unificare liberală. (…) Cu toții am apreciat că 2015 este un an decisiv pentru construcția și consolidarea noului PNL”, a afirmat Blaga sâmbătă după ședința Colegiul Director al PDL, întrunit sâmbătă la Palatul Parlamentului.

Acesta a susținut că au fost discutate mai multe criterii de unificare liberală, dar acestea vor putea fi comunicate după ce vor fi acceptate de întreaga Comisie de unificare liberală, comisie paritară alcătuită din 6 membri de la fostul PNL și 6 de la fostul PDL.

„Trebuie să fim de acord cu toții cu aceste criterii”, a adăugat Blaga.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.