Blaga, o nouă reacție după ce a fost denunțat de Vâlcov la DNA

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a negat din nou, vineri, orice implicare în atribuirea de contracte, întrebat fiind despre apariţia numelui său în dosarul de corupţie a lui Darius Vâlcov. Blaga susține că Vâlcov ”probabil vrea să scape, ca şi alţii de pedeapsă”.

„Nu i-am cerut domnului Vâlcov, aşa cum am declarat şi ieri (- nr.), şi nimănui , de altfel, în ţara asta, să acorde cuiva vreun contract, nici pentru firma Tehnologica nici pentru o altă firmă. Niciodată. Nu aveam niciun motiv să îi spun lucrurile astea. Domnul Vâlcov, cred că iniţial, ca să îşi rezolve problemele faţă de subordonaţi, probabil că a făcut astfel de declaraţii acolo, dar repet, niciodată nu am fost implicat în atribuirea unui contract pentru firme, nu am fost la sediului partidului să îi spun să dea contracte formei Tehnologica. Probabil vrea să scape, ca şi alţii de pedeapsă, sau o parte din pedeapsă”, a declarat Vasile Blaga, la sediul PNL.

Acesta a susținut că nici nu putea să discute în 2009 cu Vâlcov despre contractări din 2010.

”Eu în 2009 am fost la Ministerul Dezvoltării și nici măcar nu era pe Ministerul Dezvoltării proiectul respectiv, era pe Mediu”, a afirmat Blaga.

„Dacă un singur cuvânt de acolo se adeverește, vă dați seama că nu mai pot să particip la astfel de ședințe (ale conducerii PNL — n.r.)”, a mai spus acesta înainte de ședința PNL, întrebat de jurnaliști ce va face dacă acuzaţiile aduse de Darius Vâlcov la adresa sa se adeveresc.

Numele lui Vasile Blaga apare în dosarul fostului ministru de Finanțe Darius Vâlcov. Blaga a fost denunțat de Vâlcov în fața procurorilor, potrivit rechizitoriului.

În rechizitoriul prin care Darius Vâlcov a fost trimis în judecată se arată că în anul 2009 el ar fi fost chemat la sediul central al PDL, unde Vasile Blaga i-ar fi transmis că Tehnologica Radion trebuie să câștige licitații.

„Astfel, inculpatul Vâlcov Darius a arătat că, în anul 2009, a fost chemat de Vasile Blaga la sediul central al Partidului Democrat Liberal și i-a spus, confidențial, că știe că în Olt se va licita pentru niște lucrări de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare, transmițându-i, fără echivoc, că alocarea în viitor a fondurilor pentru unele lucrări la Primăria Slatina se va face sub condiția ca SC Tehnologica Radion SRL să câștige licitațiile. Prin urmare, inculpatul trebuia să intervină pentru anularea licitațiilor, scopul urmărit fiind acela ca SC Tehnologica Radion SRL, prin reprezentantul său Berna Theodor, să câștige toate cele 3 licitații”, se arată în rechizitoriu DNA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.