Blaga: Vom avea pentru Bucureşti un om pe profilul lui Iohannis

La împlinirea unui an de la fuziunea dintre PNL şi PDL, copreşedintele liberal Vasile Blaga a făcut o serie de declaraţii la Realitatea TV.

Profilul candidatului: Klaus Iohannis”

Luni, la Palatul Parlamentului, se reuneşte conducerea PNL pentru a pune în discuţie strategia legată de candidaturile la alegerile locale. Aflat la Realitatea TV, co-preşedintele PNL, Vasile Blaga a făcut o serie de precizări legate de acest subiect. Foarte interesant este ce gândesc liberalii pentru primăria generală a Capitalei. În acest moment sunt mai mulţi candidaţi care cor să intre în competiţie. Sunt propuneri, dar am stabilit asupra uneia dintre ele, pentru ca organizatia de Bucuresti abia acum trebuia să finalizeze o analiză sociologică prin care să definească clar profilul candidatului, şi vă spun de pe acum care va fi: profilul Klaus Iohannis”, a spus Blaga. Liderul liberal a mai menţionat că Bucureştiului şi bucureştenilor le lipseşte un manager.

Reamintim, că printre liberalii care şi-au manifestat intenţia de a candida la primăria generală a capitalei, se numără Cristian Buşoi (fost europarlamentar), Cornel Pieptea (fost deputat, actualmente viceprimar), Ludovic Orban (primvicepreşedinte şi liderul deputaţilor PNL) şi, anunţul a fost făcut miercuri, Petre Roman (situaţie incertă, el trebuind să fie reprimit în Camera Deputaţilor, unde în baza unor erori de procedură i-a încetat mandatul). Cu siguranţă, mai sunt nume – Vasile Blaga nu a divulgat niciunul – care vor intra în concursul intern pentru a atinge condiţia, „profilul lui Iohannis”.

Braşovul dă dureri de cap liberalilor

Vasile Blaga a mai precizat, legat de alegerile locale, că la PNL există termene foarte stricte, urmând ca luna viitoare să fie discutate toate candidaturile. „În ceea ce priveşte primarii în functie, aceştia au drept de preempţiune dacă nu au probleme cu legea, iar în cazul în care există mai mulţi candidati, numele celui care va fi trecut pe buletinul de vot trebuie stabilit în urma unor sondaje şi analize sociologice (…) Avem candidaturi serioase la Iaşi şi Craiova. La Constanţa o să fiţi surprinşi pozitiv pe cine vom avea. Avem o problemă serioasă în Braşov, sper că Scripcaru să-şi rezolve problemele cu legea. Sper să-şi dovedească nevinovăţia. La Timişoara mergem cu Robu, pentru că, în sfârşit, Timişoara are primar. La fel ca şi la Arad, Oradea, Alba Iulia, Cluj. Avem soluţii peste tot”, a conchis Vasile Blaga. La Braşov problema nu este doar în ceea ce priveşte primarul, ci şi şeful Consiliului Judeţean.

Unde au liberalii primari (doar capitale de judeţ)

  • Alba Iulia – Mircea Hava (ex PDL)

  • Arad – Gheorghe Falcă (ex PDL)

  • Bacău – ? (Romeo Stavarache, PNL-ul vechi – trimis în judecată)

  • Oradea – Ilie Bolojan (PNL vechi)

  • Braşov – ? (George Scripcaru, ex PDL – probleme cu justiţie)

  • Cluj-Napoca – Emil Boc (ex PDL)

  • Deva – Petru Mărgineanu (ex PC)

  • Târgu Mureş – Dorin Florea (ex PDL)

  • Zalău – Radu Căpâlnaşiu (PNL vechi)

  • Timişoara – Nicolae Robu (PNL vechi)

  • Tulcea – ? (Constantin Hogea, ex PDL – cercetat penal)

Unde au avut liberalii primari (doar capitale de judeţ)

  • Suceava – Ion Lungu (PDL – actualmente independent)

  • Galaţi – Marius Stan (PNL – actualmente UNPR)

  • Călăraşi – Daniel Drăgulin (PNL – actualmente UNPR)

  • Târgovişte – Gabriel Boriga (PDL – şi-a pierdut mandatul, condamnat cu suspendare)

  • Piatra Neamţ – Gheorghe Ştefan (PDL – şi-a dat demisia, trimis în judecată)

  • Râmnicu Vâlcea – Emilian Frâncu (PNL – şi-a dat demisia, condamnare)

  • Sibiu – Klaus Iohannis (PNL – a devenit preşedintele României)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.