„Blândul Ben” versus mafia pădurilor

Numai frica de protestele din stradă, al căror ecou extern le boţeşte imaginea, i-a determinat pe premier şi pe preşedinte să ridice câţiva milimetri din colţul preşului sub care au dosit scandalul urât mirositor al defrişărilor sălbatice ale pădurilor României.

Este imposibil, inadmisibil, de neconceput şi de necrezut ca cei doi demnitari ai statului român să nu fi fost informaţi despre această extrem de gravă şi multivalentă ameninţare la adresa securităţii naţionale a României.

În speţă, avem de-a face cu:

  • un atentat asupra securităţii mediului şi consecinţele sale în planul modificărilor climatice, urmate de inundaţii şi distrugerile provocate de acestea;
  • politici economice catastrofale care reduc exploatarea aurului verde la o valorificare primitivă, de export al masei lemnoase brute, în timp ce tradiţiile româneşti ale prelucrării lemnului sunt pur şi simplu asasinate;
  • trădare în varianta subminării politice şi economice a statului, prin anularea ori ştirbirea independenţei şi suveranităţii deciziilor naţionale, în materia bogăţiilor naturale de importanţă strategică, vitale continuităţii existenţei poporului român;
  • ignorarea cu criminală premeditare a numeroaselor semnale de alarmă trase de presa independentă, atât cât mai există, de câteva organizaţii neguvenamentale, ai căror lideri nu s-au lăsat corupţi, de numeroasele comunităţi locale, a căror conştiinţă civico-patriotică rezistă în faţa intimidărilor şi a arsenalului mijloacelor de pervertire;
  • autorităţi publice, care în loc să prinda hoţii, se ocupă de organizarea lor în reţele criminale, pe care apoi le protejează, securizându-le transporturile de masă lemnoasă;
  • politicieni de vârf, înfundaţi până peste cap în afacerile scandaloase ale retrocedărilor şi exploatărilor ilegale de păduri;
  • reţele în reţele de criminalitate organizată “albă” în care solidarizează “pădurari”, poliţişti, avocaţi, notari, judecători şi alte “specialităţi”, fără a căror “expertiză” nu se pot atrofia simţurile VIGILENŢEI OFICIALE, care ar trebui să ne apere de acest rapt criminal.

Ştiindu-se, fiecare, cu o foarte mare muscă pe căciulă, atât premierul, cât şi preşedintele au descoperit, ca prin minune, că trebuie să ia atitudine.

Raportul Corpului de Control al Guvernului, un act a cărui orientare politică este evidentă, omite muntele de potlogării forestiere girate de mahării social-democraţi, unii deja inculpaţi, alţii cu dosare de cercetare în stadii incerte, aşa cum au intrat şi cauzele penale transfrontaliere Microsoft, EADS, ca să le amintim doar pe cele de cea mai largă notorietate internaţională.

Dar, mai mult decât atât, numitul raport pare a face şi un serviciu companiei austriece intimate de opinia publică. Iată ce se spune în documentul guvernului (cităm): “(…) societatea austriaca a exploatat un volum total de 126.292 metri cubi masa lemnoasa pe picior, fata de volumul total de 200.000 metri cubi pe care trebuia sa-l exploateze conform contractului de vanzare-cumparare, ceea ce a avut drept consecinta diminuarea veniturilor Romsilva cu suma totala de 2.152.590 lei”.

În vreme ce scandalul afacerii “Holzindustrie Schweighofer SRL” şi “Sitel SA” a izbucnit din cauza dimensiunilor defrişărilor, Guvernul României, în contratimp cu realităţile, acuză prea puţine defrişări şi pagubele rezultate din nerealizarea veniturilor planificate!

În realitate, însă, defrişările au fost cu mult peste volumul contractat, dar de la furnizori interpuşi din “reţele în reţea” mai sus-amintite.

Preşedintele ne-a vestit convocarea CSAT-ului. Aşteptăm cu maxim interes cine şi cu ce îl va mai intoxica şi dezinforma pe “blândul Ben” în acel guvern paralel, deghizat în Consiliul Suprem de Apărăre a Ţării. Mai exact, cea mai vetustă şi nereformată instituţie a sistemului constituţional, a cărei sorginte şi atribuţii sunt pietrele de moară care trag România în mlaştinile Eurasiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Aurel I. Rogojan 247 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.