Blocul Naţional Sindical, protest la Cotroceni

Blocul Naţional Sindical organizează o acţiune de protest privind legislaţia muncii, nemulțumiți de legislația muncii (negocieri colective, dialog social, Codul Muncii, sindicate).

Peste 300 de sindicaliști afiliați Blocului Național Sindical (BNS) au ajuns la ora 11.00 în fața Palatului Cotroceni, unde vor protesta până la ora 14.00.

Dumitru Costin, președintele BNS, a declarat că în jurul orei 12.00 o delegație a sindicaliștilor va fi primită de o echipă de consilieri ai președintelui Klaus Iohannis.

Pe 24 mai au fost anunţate mai multe acţiuni de protest pentru perioada următoare, seria protestelor fiind deschisă pe 25 mai de sindicatele din industria de apărare, care au pichetat sediul Preşedinţiei, împreună cu organizaţiile sindicale din sector afiliate la Cartel Alfa.

Marţi, 31 mai, vor protesta sindicatele din agricultură, iar pe 2 iunie, cei din industria constructoare de automobile şi subansamble auto şi din transporturi, afiliate la BNS. Vineri vor protesta sindicatele din energie.

BNS a transmis marţi o scrisoare deschisă preşedintelui României, Klaus Iohannis, în care atrage atenţia, printre altele, asupra „politicii salariale haotice discriminatoare şi demotivantă care a golit de resurse umane de calitate marea majoritate a autorităţilor publice din România” şi îi solicită acestuia să-şi exercite funcţia de mediere „între stat şi societate”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.